Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolista Rodiona Kuruca pārstāvētās Bruklinas "Nets" basketbolisti Kariss Lavērts un Džareds Dadlijs trešdien izteikuši nepatiku par manieri, kurā Džoels Embīds atvainojās pēc bīstamās spēles ar elkoni Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences pirmās kārtas otrajā spēlē starp “Nets” vienību un Filadelfijas “76ers”, vēsta ESPN žurnālists Ians Beglijs.

Jau ziņots, ka sērijas otrajā spēlē tiesnešiem nācās abām komandām piešķirt pa vienam nesportiskam pārkāpumam.“Nets” rindās to izpelnījās tieši Kurucs, kurš pēc spēles atzina, ka vēlējās sitiena adresētam Benam Simonsam iemācīt savu vārdu. Simonss pēc pirmās spēles Kurucu presē bija nodēvējis par "puiku".

Savukārt Filadelfijas komandas centrs Džoels Embīds, iespējams, nospēlēja vēl bīstamāk nekā Kurucs, izvirzot savu elkoni un trāpot Džaretam Alenam pa seju.

"Nebiju pārsteigts, ka nopelnīju nesportisko piezīmi, jo redzēju atkārtojumu. Protams, ka tas nebija apzināti. Trāpīju viņam diezgan labi un par to vēlos atvainoties," atbildi par epizodi pēc spēles sniedza Embīds, kurš kopā ar Simonsu izplūda smieklos.

"Atvainojos! Tas nebija apzināti. Vienkārši cenšos būt agresīvs. Parasti neesmu pieticīgs, tāpēc viņš [Simonss] smejas," iesākto domu pabeidza Kamerūnas basketbolists.

Pirms gaidāmās trešās sērijas spēles pāris “Nets” basketbolisti izteica savas domas par Embīda teikto preses konferencē.

“Mums tas īsti nepatika. Uzskatām, ka tas bija mazliet necienīgi, it īpaši pēc tāda sitiena ar elkoni. Mēs viens otram nepatīkam, kā jau tas notiek izslēgšanas spēļu sērijās. To sagaidījām,” izteicās Levērts pēc “Nets” trešdienas treniņa.

Komandas veterāns Džareds Dadlijs ikra savainojuma dēļ izlaida sērijas otro spēli, taču spēs piedalīties nākamajā mačā un atklāja, ka arī viņam Embīda pieeja sagādājusi nepatīkamas emocijas.

“Viņš ir bezrūpīgs puisis. Nedomāju, ka viņš to darīja apzināti, bet, tā izvirzot elkoņus, tiek apdraudēti pārējie. Man bija zināmas sajūtas par notikušo, jo viņš smējās par situāciju, kurā kāds varēja patiešām tikt savainots. Džarets par laimi pieleca kājās. Embīds vienmēr bijis tāda veida personība, bet tas viņu neattaisno. Mēs varam atriebties, kā vien vēlamies, taču labākais veids, kā to izdarīt, būtu uzvarēt trešo spēli,” savās pārdomās dalījās Dadlijs.

Sērijas trešā spēle tiks aizvadīta ceturtdien, 18. aprīlī, kad Bruklinas klubs uzņems Filadelfijas vienību "Barclays Center" mājas arēnā. Sērijas rezultāts šobrīd ir 1-1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!