Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Bruklinas "Nets" īpašnieks Džozefs Cajs uzskata, ka pagaidām pārtraukto NBA sezonu vairāk vēlas atsākt komandas, kuras pretendē uz līgas čempionu titulu.

Cajs, kurš piedalījās Stenfordas universitātes virtuālā seminārā, norādīja uz dažādu komandu atšķirīgajām situācijām.

"Losandželosas "Lakers" vai Milvoku "Bucks" – viņi sezonas pārtraukšanas brīdī bija pirmajā vietā [konferencē]," teica Cajs. "Viņiem ir iespēja tiekties pēc čempionu titula. Protams, ka viņi vēlas spēlēt. Viņu spēlētāji vēlas spēlēt, kluba vadība vēlas spēlēt. Taču ir arī citas komandas. Ja esi 28. vietā, varbūt šī sezona nav tik svarīga. Tā kā starp klubu īpašniekiem arī atšķiras viedokļi."

"Nets" komanda paspēja aizvadīt 64 spēles, kuru laikā tā izcīnīja 30 panākumus. Tas Bruklinas klubam ļāva ieņemt septīto vietu Austrumu konferencē. Cajs gan neatklāja, kā vēlētos rīkoties viņa vienība.

"Mēs esam viena komanda, taču arī daļa no līgas, tā kā man ir sava veida liegums atklāt, kāda ir mana nostāja šajā jautājumā," atbildēja "Nets" īpašnieks.

Lai gan mediju vidē izskanējušas dažādas NBA vadības idejas, kā varētu aizvadīt basketbola spēles pēc pandēmijas, Cajs paslavēja līgas vadību, kura nav steigusies izziņot plānu sezonas atsākšanai.

"Domāju, ka komisārs Adams Silvers galvenokārt koncentrējas uz spēlētāju un visu iesaistīto drošību. Šķiet, Adams teica: "Mēs nedomājam par datumiem. Konkrēta datuma uzstādīšana nav loģiska,"" klāstīja Cajs, kurš uzsvēra, ka nepieciešams ņemt vērā datus par Covid-19 izplatību.

NBA par sezonas pārtraukumu 11. martā paziņoja pēc tam, kad saslimšana ar Covid-19 tika konstatēta Jūtas "Jazz" spēlētājam Rūdijam Gobēram.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!