Foto: F64

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Bruklinas “Nets” treneru korpuss šovasar licis uzsvaru uz Latvijas basketbolista Rodiona Kuruca fiziskā spēka attīstīšanu, kas ļāvis cēsniekam jau kļūt dažus kilogramus smagākam, vēsta “New York Post”.

Vidzemnieks jau aizvadījis divas spēles Bruklinas “Nets” Vasaras līgas komandā. Basketbolists svētdien bija rezultatīvākais mača dalībnieks, gūstot 15 punktus “Nets” uzvarētā spēlē pret Horvātijas komandu.

Kurucs uz Vasaras līgu ieradies ar manāmi masīvākiem pleciem un krūšu muskuļiem. Latvijas basketbolists pagājušās sezonas pieteikumā tika ierakstīts kā 95 kilogramus smags (210 mārciņas), un ar aptuveni tādu svaru arī noslēdzis izslēgšanas spēles.

“Esmu palicis mazliet lielāks. Iepriekš svēru 210 mārciņas. Tagad esmu virs 220 [99,8 kilogramiem],” atklājis pats Kurucs, kurš atzinis, ka jūtas daudz stiprāks.

Komandas galvenā trenera asistents Adams Haringtons uzsvēris, ka “Nets” vienības gados jaunie basketbolisti varējuši daudz mācīties no fiziski sīvās izslēgšanas spēļu pirmās kārtas sērijas pret Filadelfijas “76ers”. Gados jaunākie “Nets” basketbolisti, kuri piedalījās šajā sērijā, bija 1998. gadā dzimušie Kurucs un centra pozīcijas spēlētājs Džerets Alens. Abi arīdzan pārstāv komandu Vasaras līgas turnīrā.

“Džerets Alens tagad zina, kādas sajūtas gūsti, spēlējot pret Džoelu Embīdu. Rodi zina, kā ir spēlēt pret Maiku Skotu un Tobaiasu Herisu. Kas par neticamu iespēju, ko iegūt šādā vecumā! Tas palīdz viņus motivēt doties uz basketbola zāli, kā arī svaru zāli. Esam to redzējuši viņu abu izpildījumā. Viņi ar lielāko prieku piedalās Vasaras līgā kā komandas līderi,” izteicās Haringtons.

“Svars vienmēr ir svarīgs faktors, kad strādā ar gados jauniem spēlētājiem. Vai viņu augums turpinās nobriest? Svarīgi ievērot uzturu un strādāt svaru zālē. Pēc sezonas beigām sagatavojām spēlētāju attīstības plānus, kuros tieši tam bija piešķirta liela nozīme,” par Kuruca un Alena attīstību vairāk stāstīja Haringtons.

Pats basketbolists arī norādīja, ka līdera loma Vasaras līgas komandā ļauj viņam izmēģināt spēles elementus, kurus viņš tik bieži nepiekopj.

“Bumbas pārvaldīšana, uzbrukumu uzsākšana, piespēļu dalīšana, spēlēšana vairāk kā modernajam tālmetienu izpildošajam ceturtajam numuram ["stretch four"], cenšos izpildīt šādas lietas,” atklāja Kurucs.

"Nets" basketbolisti, kuri pagaidām izcīnījuši vienu uzvaru divās spēlēs, pirmdien tiksies ar Latvijas basketbolista Anžeja Pasečņika pārstāvēto Vašingtonas "Wizards" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!