Bruklinas "Nets" komanda sestdien izcīnīja uzvaru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra Austrumu konferences pusfināla pirmajā spēlē, taču panākumu aizēnoja Džeimsa Hārdena gūtā trauma.

Ņujorkieši savā laukumā ar rezultātu 115:107 (30:32, 33:29, 35:23, 17:23) pieveica Milvoki "Bucks" un sērijā līdz četrām uzvarām panāca 1-0.

Hārdens laukumu pameta pēc tam, kad bija nospēlējis nepilnu minūti. Vienam no trim "Nets" zvaigznēm konstatēts labās kājas augšstilba muskuļa savainojums, ar ko viņš jau iepriekš šosezon ir saskāries.

"Nets" uzvarā lielu artavu deva pārējie divi ņujorkiešu spīdekļi Kevins Durents un Kairijs Ērvings, kuri guva attiecīgi 29 un 25 punktus, viņiem attiecīgi iekrājot arī desmit atlēkušās bumbas un astoņas rezultatīvas piespēles. Džo Heriss piebalsoja ar 19 punktiem, bet 18 punkti un 14 atlēkušās bumbas bija Bleikam Grifinam.

"Pēc tam, kad savā pirmajā uzbrukumā zaudējām vienu no līderiem, mums vajadzēja pārgrupēties, lai saprastu, kā spēlēt tālāk. Domāju, ka treneru kolektīvs izdarīja daudz darba, lai mēs varētu aizvadīt labu maču. Puiši ļoti smagi centās. Nedomājām par neko citu, kā tikai spēles plāna izpildi," pēc mača stāstīja Durents.

"Bucks" no zaudējuma neglāba Jaņņa Adetokunbo 34 punkti un 11 atlēkušās bumbas. Brukam Lopesam bija 19 punkti, bet Džrū Holidejs guva 17 punktus un izcīnīja deviņas bumbas zem groziem. Kriss Midltons spēli pabeidza ar 13 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām, realizējot tikai sešus no saviem 23 metieniem.

Sērijas otrā spēle notiks pirmdien.

Otrā konferences pusfinālā tiksies Atlantas "Hawks" un Filadelfijas "76ers".

NBA pamatturnīrā komandas šosezon aizvadīja 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!