Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Bruklinas "Nets" zina, kas nepieciešams latvietim Rodionam Kurucam, lai viņu padarītu par veiksmīgu NBA spēlētāju, portālam "Delfi" pastāstīja spēlētāja aģents Artūrs Kalnītis. Savukārt pats Kurucs pauda prieku par to, kā šajā komandā strādā ar jaunajiem basketbolistiem.

Kurucu aizvadītajā sezonā "Nets" draftēja otrajā kārtā ar kopējo 40. kārtas numuru, un tagad latvietis gatavojas savai debijai Bruklinas komandas sastāvā. Naktī uz ceturtdienu "Nets" aizvadīs savu pirmo pirmssezonas pārbaudes spēli, bet viņa loma komandā vēl nav skaidra.

"Ir pāragri spriest par jebkādu lomu komandā," stāstīja Kalnītis. "Komandas vadībā ļoti pozitīvi izsakās par viņa attieksmi, neatlaidību un vēlmi progresēt. Kā arī to, ka Rodions nebaidās un uz laukuma cīnās par katru laukuma centimetru, nerespektējot vecākos komandas biedrus. Šī kvalitāte NBA ir ļoti svarīga."

Kurucam šajā vasarā neizdevās uzspēlēt NBA Vasaras līgā, jo viņam nebija nokārtotas formalitātes ar Spānijas klubu "Barcelona". Tomēr tas netraucēja visu vasaru strādāt pie savu prasmju uzlabošanas.

"Es negribu komentēt niansēs pie kā mēs piestrādājam, bet kopā ar Bruklinas vadību esam sapratuši, kas ir nepieciešams, lai viņu izveidotu par veiksmīgu NBA spēlētāju. Rodionam ir tikai 20 gadi un jāstrādā ir pie ļoti daudziem spēles elementiem," uzsvēra Kalnītis. Tāpat Kurucs var spēlēt dažādās pozīcijās, tomēr šobrīd viņa aģents nevarēja komentēt "Nets" komandas taktiskos risinājumus un redzējumu.

Kurucam aizvadītajā sezonā nebija liela spēļu prakse – viņš pērn 16 spēles aizvadīja "Barcelona" otrās komandas sastāvā valsts otrajā spēcīgākajā līgā, bet pirmajā komandā Spānijas spēcīgākajā līgā (ACB) viņš laukumā tika sešās spēlēs uz vidēji septiņām minūtēm, bet Eirolīgā – četrās spēlēs uz 3,5 minūtēm. Tāpēc pats basketbolists neatteiktos no iespējas uzspēlēt NBA Attīstības līgā.

"Es noteikti izmantotu šādu iespēju. Es nepavisam neesmu pret to, es par," Kuruca teiktais citēts portālā "netsdaily.com". "Zinu, kā tā būs lieliska pieredze. Tā būs iespēja pierādīt sevi, izmēģināt jaunas lietas, ko mācos treniņos, un strādāt. Tā man būs ļoti laba iespēja."

Kurucs arī stāstīja, ka viņš treniņos mācās Ziemeļamerikas basketbola pamatus, kā arī neatlaidīgi darbojas svaru zālē. Viņš atklāja, ka savu svaru palielinājis par aptuveni trim kilogramiem.

"Visi komandā man saka, lai esmu gatavs izdarīt metienus. Tas ir lieliski, jo man patīk mest pa grozu. Eiropā bija citādāk, jo tur es biju jaunais spēlētājs, nevarēju vienkārši mest, kad uzskatu par vajadzīgu. Jāciena pieredzējušie spēlētāji. Šeit visi dzen uz priekšu, palīdz kļūt labākam. Eiropā jaunajiem spēlētājiem lielajās komandās ir grūti kļūt labākiem," turpināja Kurucs. "Šis ir lielisks klubs jaunajiem spēlētājiem, jo ar tiem šeit tiek strādāts. Klubs grib, lai spēlētāji progresē. Tas man ir pats svarīgākais."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!