Foto: AP/Scanpix/LETA

Neskatoties uz Rodiona Kuruca augsto rezultativitāti, Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Bruklinas "Nets" galvenais treneris Kenijs Etkinsons nav īsti apmierināts ar Latvijas basketbolista sniegumu un pieprasa, lai viņš vairāk pieturētos pie saviem uzdevumiem komandā.

Kā ziņojām, Kurucs pirmdien atkārtoja savas NBA karjeras rezultativitātes rekordu un guva 24 punktus, taču "Nets" izbraukumā ar 95:116 piekāpās Bostonas "Celtics" vienībai. Šajā mačā Kurucs realizēja arī piecus trejačus, kas arī ir viņa karjeras rekords.

Pēc šīs spēles Etkinsons nepievērsa tik lielu uzmanību Kuruca rezultativitātei kā viņa nelielajam atlēkušo un pārtverto bumbu skaitam.

"neskatoties uz Kuruca rezultativitāti, gribu, lai viņš atgriežas pie aizsardzības un atlēkušo bumbu vākšanas," laikraksts "The New York Post" citē Etkinsona teikto.

Spēlē pret "Celtics" komandu Kurucs izcīnīja tikai vienu atlēkušo bumbu un palika bez pārtvertām bumbām, turklāt arī neizcēlās ar to enerģiju aizsardzībā, kas viņam ļāva izkarot lielākas minūtes laukumā.

"Pirmdienas mačā Kurucam bija tikai viena atlēkusī bumba un nevienas pārtvertas bumbas, tomēr tieši tai ir jābūt viņa lomai komandā," neslēpa Etkinsons. "Protams, esmu priecīgs, ka viņš realizēja tos trīspunktniekus un labi nospēlēja uzbrukumā, tomēr viņa loma ir cīnīties par atlēkušajām bumbām un dot mums enerģiju aizsardzībā."

Kurucs "Nets" sākuma pieciniekā ir devies pēdējās 13 spēles, tomēr tas ir lielā mērā saistāms ar Alena Kreba ceļgala savainojumu.

"Es saprotu, ka man ir vairāk jācīnās par atlēkušajām bumbām un jāpalīdz komandas biedriem. Centīšos to vairāk izdarīt nākamajā spēlē," uzsvēra Kurucs.

Vēl Ziemassvētku laikā Kurucs divos mačos pēc kārtas izcēlās ar "double-double", tomēr kopš tā laika viņš kopumā sešās spēlēs izcīnījis tikai 13 atlēkušās bumbas un izcēlies ar divām pārtvertām bumbām, bet +/- rādītājs bijis -30.

Latvijas basketbolists neslēpa, ka viņam ar Etkinsonu bijusi saruna par atgriešanos pie pamatiem — spēles aizsardzībā un atlēkušo bumbu vākšanas.

"Mani stiprākie punkti ir tieši cīņa par bumbām, bet uzbrukums atnāks pats no sevis. Tieši šāda loma man šobrīd ir atvēlēta," izteicās Kurucs.

Kurucs šosezon vidēji mačā iemetis 9,1 punktu un izcīnījis 3,6 atlēkušās bumbas, būdams viens no redzamākajiem šīs sezonas NBA debitantiem.

"Nets" ar 20 uzvarām 42 spēlēs Austrumu konferences kopvērtējumā ieņem septīto vietu.

Nākamo spēli "Nets" aizvadīs trešdien, kad uzņems Atlantas "Hawks".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!