Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandu Bruklinas "Nets" un Losandželosas "Lakers" basketbolistiem pēc 14 dienu pašizolācijas nav koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 saslimšanas simptomu, paziņojušas vienības.

Komandas gan sekos drošības ieteikumiem, ieturot sociālo distancēšanos un izvairoties no sabiedriskām vietām.

Rodiona Kuruca pārstāvētās "Nets" komandas ģenerālmenedžeris Šons Marks atklāja, ka visiem četriem Bruklinas basketbolistiem, kuriem bija pozitīvas analīzes, nav nekādu saslimšanas simptomu. Saslimušo spēlētāju vārdi netika atklāti, bet viens no tiem bija Kevins Durants.

"Nets" pašizolācijā bija kopš 17.marta, kad vienam no komandas basketbolistiem parādījās saslimšanas simptomi.

10.martā "Staples Center" "Nets" viesojās pie "Lakers", līdz ar to arī Losandželosas komandas basketbolistiem tika veikti koronavīrusa testi. Diviem basketbolistiem tika konstatēts Covid-19, līdz ar to "Lakers" komandai bija jāievēro 14 dienu pašizolācija.

Līgas komisārs Edams Silvers pārtrauca spēles 11.martā pēc tam, kad Rūdijam Gobēram tika konstatēts koronavīruss. Arēnas ir slēgtas uz nenoteiktu laiku pat treniņiem, un nav skaidrs, kad un vai NBA sezona atsāksies.

Pēdējo reizi pilna NBA sezona netika aizvadīta 2011./2012.gada sezonā, jo līga un spēlētāju asociācija nespēja vienoties par koplīgumu. Togad pirmie dueļi tika aizvadīti ap Ziemassvētku laiku, bet kopumā sezona sastāvēja no 66 spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!