Foto: AFP/Scanpix
Par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Bruklinas "Nets" galveno treneri kļuvis Džeisons Kids, kurš ir komandas visu laiku izcilākais spēlētājs un kura spēlēšanas laikā vienība guva lielākos panākumus.

Līguma nosacījumi netiek izplatīti. "Nets" šajā amatā Kids nomainīs pieredzējušo Pīdžeju Karlesimo, kurš aizvadītajā sezonā pildīja galvenā trenera pienākumus.

Kids vēl aizvadītajā sezonā spēlēja Ņujorkas "Knicks", taču pēc tās nolēma beigt profesionālā sportista karjeru. NBA viņš aizvadīja 19 sezonas. Lai gan Kidam nav trenera pieredzes, "Nets" vadība nolēmusi spert tik droši soli un uzticēt komandas visu laiku labākajam spēlētājam trenēšanu.

"Nets", vēl bāzējoties Ņūdžersijā, ar Kidu sastāvā 2003.gadā iekļuva NBA finālā. NBA karjeru Kids sāka 1994.gadā un šajā laikā spēlēja piecās vienībās. Spožākos gadus Kids aizvadīja Ņūdžersijas "Nets" rindās no 2001. līdz 2008.gadam, kad sasniedza gan rezultativitātes rekordu (18,7 punkti vidēji sezonā), gan arī rezultatīvajās piespēlēs (vidēji 8,2 punkti sezonā).

2011.gadā Kids kopā ar Dalasas "Mavericks" vienību triumfēja NBA čempionātā, bet 2000. un 2008.gadā kļuva par olimpisko čempionu.

NBA Visu zvaigžņu spēlē Kids piedalījās desmit reižu.

Bruklinas "Nets" savu tagadējo nosaukumu ieguva tikai pirms šīs sezonas, kad vienība no Ņūdžersijas pārcēlās uz Ņujorkas rajonu Bruklinu.

Regulārajā sezonā 82 spēlēs Bruklinas "Nets" komanda izcīnīja 49 uzvaras, iekļūstot izslēgšanas spēļu turnīrā kā NBA Austrumu konferences ceturtais spēcīgākais klubs. "Play-off" sērijas pirmajā kārtā "Nets" ar 3-4 piekāpās Čikāgas "Bulls" komandai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!