Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) laukumā atgriezās Kairijs Ērvings, kurš šosezon uzmanību izpelnījies ar to, ka nevar spēlēt mājas spēles nevakcinēšanās pret Covid-19 dēļ, un viņš ar 22 punktiem palīdzēja Bruklinas "Nets" ar rezultātu 129:121 pārspēt Indiānas "Pacers".

Iepriekšējo reizi NBA spēlē Ērvings piedalījās pirms vairāk nekā 200 dienām. Ņujorkā izsludināto noteikumu dēļ viņš šosezon nevar aizvadīt mājas spēles, bet klubs nolēma iztikt bez Ērvinga arī izbraukuma spēlēs. Bruklinas kluba vadība pirms pāris nedēļām tomēr izlēma, ka iesaistīs Ērvingu komandas darbībā, ļaujot viņam piedalīties vien mačos izbraukumā. To piespieda savainojumi Bruklinas komandas spēlētājiem un Covid-19 protokola dēļ nepieejamie basketbolisti.

Savā sezonas debijā Ērvings laukumā devās pamatsastāvā un laukumā pavadīja 32 minūtes. Viņš trāpīja deviņus no 15 divpunktu metieniem un visus četrus soda metienus, izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, izdarīja četras piespēles un pārtvēra trīs bumbas.

"Šī spēle man nozīmēja nedaudz vairāk. Pēc astoņu mēnešu ilgas nespēlēšanas nebija skaidrība par to, kāds būs mans spēles laiks, kāds būs spēles ritējums, kā jutīsies mani komandas biedri. Laukumā atgriezos ar atvērtu domāšanu un noskaņojumu uzvarēt," pēcspēles preses konferencē teica Ērvings.

"Nets" komandā rezultatīvākais ar 39 punktiem bija Kevins Durants, bet Džeimss Hārdens pievienoja 18 punktus.

"Pacers" rindās teicamu sniegumu demonstrēja Domants Sabonis, kuram 32 punkti, 12 atlēkušās bumbas un 10 rezultatīvas piespēles. Savukārt 30 punktus guva Lenss Stīvensons, kuram šobrīd spēkā 10 dienu līgums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!