Foto: F64
Latvijas U-20 valstsvienības līdere Sabīne Niedola nosaukta par aizvadītā gada Eiropas ceturto labāko jauno basketbolisti, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Balsojums par Eiropas gada labāko jauno basketbolisti norisinājās Starptautiskās Basketbola federācijas Eiropas nodaļas ("FIBA Europe") mājaslapā internetā.

Līdzjutēju balsojumā Niedola ar 5546 balsīm ierindojās sestajā vietā, bet ekspertu vērtējumā latvietei tika atvēlēta ceturtā vieta, kurā Niedola ierindojās abu vērtējumu summā.

Par Eiropas labāko jauno basketbolisti atzīta saspēles vadītāja Nika Bariča no Slovēnijas, kuru pirmajā vietā izvirzīja gan līdzjutēji, gan eksperti. Viņa pērn bija spožākā zvaigzne Eiropas U-18 čempionātā - vidēji spēlē 23,3 punkti, 5,9 rezultatīvas piespēles un turnīra vērtīgākās spēlētājas tituls.

Tikmēr otrajā vietā ierindojusies ukrainiete Alīna Jagupova, bet trešajā - vēl viena Ukrainas pārstāve Oļesja Malašenko.

Uz balvu varēja pretendēt spēlētājas, kuras dzimušas 1990.gadā un vēlāk. Niedola šajā nominācijā tiks vērtēta arī nākamgad.

Jau ziņots, ka Niedola labākās jaunās basketbolistes titulam izvirzīta trešo gadu pēc kārtas. Pirms diviem gadiem viņa ieņēma septīto vietu, bet pērn palika devītā. Savukārt sestā labākā jaunā basketboliste pagājušajā gadā bija Elīna Babkina.

LETA jau vēstīja, ka Latvijas sieviešu izlases un Krievijas augstākās līgas kluba Maskavas apgabala "Sparta&K" spēlētāja Anete Jēkabsone-Žogota kandidē uz labākās basketbolistes titulu, bet U-18 izlases līderis Dāvis Bertāns kandidē uz labākā jaunā basketbolista godu.

Sieviešu konkurencē bez Jēkabsones-Žogotas kandidē arī Agņeška Bibržicka (Polija), Amaja Valdemoro (Spānija), Anastasija Veremejenka (Baltkrievija), Anna Votersa (Beļģija), Selīna Dimerka (Francija), Eva Vitečkova (Čehija), Evantija Malci (Grieķija), Hana Horākova (Čehija), Lirona Koena (Izraēla), Nevrije Ilmaza (Turcija), Sandra Linkevičiene (Lietuva), Stella Kalcidu (Grieķija), Svetlana Abrosimova (Krievija), Sandrīna Grudā (Francija), un Jeļena Leučanka (Baltkrievija).

Kā ziņots, 2007.gadā Jēkabsone-Žogota kļuva par labāko Eiropas spēlētāju, bet iepriekšējos divos gados viņa balsojumos ieņēma otro vietu. Savukārt 2005.gadā Jēkabsone-Žogota kļuva par labāko Eiropas jauno spēlētāju.

Pagājušajā gadā par Eiropas labāko basketbolisti tika atzīta Eiropas čempionvienības Francijas līdere Grudā.

Tikmēr Eiropas labākā jaunā basketbolista balvu iepriekšējos trīs gadus saņēma spānis Rikijs Ruvio, un viņš šai balvai ir nominēts arī šogad.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!