Foto: F64
Pārliecinoši Eiropas čempionātu Liepājā ceturtdien uzsāka Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlase, kas finālturnīra B grupas pirmajā spēlē ar 87:41 sagrāva Zviedrijas vienaudzes.

Foto galerija

Izcilu sniegumu jau pirmajā spēlē demonstrēja U-20 izlases līdere, liepājniece Sabīne Niedola, kura guva 29 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas. 10 punkti un 11 atlēkušās bumbas Kristīnas Vītolas kontā.

Tikai spēles sākumā zviedrietes spēja izrādīt vismaz kaut kādu pretestību, no 0:7 pietuvojoties līdz 6:7, taču sākot no pirmās ceturtdaļas vidus pilnībā laukumā dominēja Latvijas basketbolistes. Pēc pirmās ceturtdaļas Latvija bija jau vadībā ar 18:6 (Niedolai 14 punkti un septiņas atlēkušās bumbas), bet pēc pirmā puslaika Latvijas pārsvars bija jau graujošs - 40:11 (Niedolai 19 punkti un astoņas atlēkušās bumbas).

Otrais puslaiks praktiski bija tikai formalitāte – pēc trešās ceturtdaļas Latvijas pārsvars bija jau graujošs 65:18. Tikai pēdējā ceturtdaļā Latvija, spēlējot nomināli ar rezervistēm, vairs nepalielināja savu pārsvaru tik strauji un beigās svinēja ļoti pārliecinošu uzvaru ar 87:41.

Vēl priekšsacīkstēs Latvija piektdien spēlēs pret Krieviju, bet sestdien – pret Ukrainu. Abu Latvijas nākamo pretinieču savstarpējā spēlē piektdien Krievijas juniores ar lielām grūtībām tikai ar 79:74 uzvarēja Ukrainas basketbolistes.

Latvijas U-20 sieviešu izlases sastāvs dalībai Eiropas čempionāta finālturnīrā: Anete Šteinberga, Sabīne Niedola, Anete Klintsone, Kristīne Vītola, Liene Priede, Laura Puriņa, Ieva Krastiņa, Anete Čunda, Arta Strupoviča, Karlīne Nīmane, Linda Rubene, Anna Gailīte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!