Foto: F64
Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlases spēlētāja Sabīne Niedola pēc čempionāta abiem apakšgrupu posmiem ieņem vienas no vadošajām pozīcijām visos galvenajos statistikas rādītājos.

Niedola ar sešās spēlēs vidēji gūtiem 13,8 punktiem ir čempionāta septītā rezultatīvākā spēlētāja, kamēr līdere šajā rādītāja ar 17,2 vidēji gūtiem punktiem ir ukrainiete Alīna Jagupova.

Rezultatīvāko spēlētāju pirmajā divdesmitniekā iekļuvusi arī Kristīne Vītola, kas tikusi pie 12,7 punktiem vidēji ik mačā, ieņemot 12.pozīciju.

Izcīnīto atlēkušo bumbu rādītājos Niedola ar 10,5 bumbām vidēji ik mačā ieņem sesto vietu, bet Vītola ar 10,3 bumbām atrodas par pozīciju zemāk. Līdere šajā rādītājā ar 14,7 atlēkušajām bumbām vidēji ik mačā ir lietuviete Monika Grigalauskite.

Sesto vietu Niedola ieņem arī rezultatīvo piespēļu rādītājā, katrā spēlē vidēji trīs reizes palīdzot pie punktiem tikt savām komandas biedrenēm. Ar vidēji piecām rezultatīvām piespēlēm līdere šajā rādītājā ir Jagupova.

Tāpat Niedola līdz šim čempionātā laukumā pavadījusi vidēji 33,3 minūtes katrā spēlē, šajā rādītājā ieņemot ceturto vietu, bet Anete Kiršteine laukumā vidēji pavada 30,3 minūtes, kas ir 14.rādītājs čempionātā.

Vītola ar vidēji 1,7 bloķētiem metieniem ik spēlē ir čempionāta vicelīdere, kamēr pieļauto kļūdu ziņā pirmajā divdesmitniekā iekļuvušas uzreiz piecas Latvijas izlases spēlētājas. No viņam visaugstāko - trešo - vietu ar vidēji 4,7 kļūdām ik mačā ieņem Kiršteine.

Vēl jāizceļ, ka Vītola pašlaik ir čempionāta precīzākā punktu guvēja, pretinieču grozus apraudot ar 54,7 procentu precizitāti.

Kā zināms, Latvijas izlase čempionāta otrā posma izskaņā neprata nodrošināt vietu ceturtdaļfinālā. Līdz ar to tagad latvietes cīnīsies par 9.-12.vietu. Pusfināla spēlē Latvijas izlase piektdien tiksies ar Turciju.

Jau vēstīts, ka otrā posma pirmās kārtas spēlē Latvijas izlase ar 62:75 piekāpās Francijai, otrās kārtas spēlē latvietes ar 67:58 pieveica Nīderlandes vienaudzes, bet izšķirošajā cīņā ar 61:70 zaudēja Itālijas valstsvienībai.

F apakšgrupas kopvērtējumā Spānija izcīnīja maksimāli iespējamās piecas uzvaras, Francijas un Itālijas izlases tika pie trim uzvarām, Lielbritānijas basketbolistēm bija divi panākumi, bet Latvijas un Nīderlandes kontā bija viena uzvara.

Jau vēstīts, ka pirmajā posmā Latvijas izlase izcīnīja vienu uzvaru trijās spēlēs, tāpēc otro posmu sāka ar diviem zaudējumiem.

Kā ziņots, pirmā posma pirmajā kārtā Latvijas izlase ar 46:67 smagi piekāpās Spānijai, otrajā kārtā ar 64:71 zaudēja Lielbritānijas vienaudzēm, bet trešajā mačā ar 49:43 pieveica Slovākiju.

D grupas noslēguma kopvērtējumā pirmo vietu ar trijām uzvarām trīs spēlēs izcīnīja Spānija, bet Lielbritānija, Latvija un Slovākija ar vienu panākumu ieņēma attiecīgi otro, trešo un ceturto pozīciju.

Trīs labākās D grupas komandas otrajā posmā sacentās ar trim spēcīgākajām C grupas izlasēm. Šajā grupā uzvaru ar trijiem panākumiem izcīnīja Francija, pie divām uzvarām tika Itālija, vienu panākumu izcīnīja Nīderlande, bet Baltkrievijas basketbolistes zaudēja visos trijos mačos.

No otrā posma ceturtdaļfinālā iekļuva katras grupas četras spēcīgākās komandas.

Čempionāts ilgs līdz 17.jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!