Foto: F64
FIBA Eiropas kausa izcīņas ceturtdaļfinālā trešdien iekļuva latviešu basketbolistu Sabīnes Niedolas un Aijas Putniņas pārstāvētās komandas - Nentes "Reze" un "Arras".

Niedolas pārstāvētā Francijas komanda Nantes "Reze" otrajā astotdaļfināla spēlē ar rezultātu 74:58 savā laukumā pieveica Ungārijas vienību Ģēras "Seat Lami-Ved", ko pārstāv Ieva Kubliņa. Divu spēļu summā "Reze" bija pārāka ar 144:126.

Niedola spēlēja 25 minūtes, kuru laikā guva sešus punktus, realizējot trīs no pieciem divpunktu metieniem. Tāpat Latvijas basketboliste izcīnīja sešas atlēkušās bumbas.

Tikmēr Kubliņa laukumā pavadīja 30 minūtes, kuru laikā izcēlās ar 16 punktiem, realizējot četrus no desmit divpunktu metieniem, divus no četriem tālmetieniem un abus soda metienus. Vēl latviete izcīnīja divas bumbas zem groziem, izdarīja divas piespēles un pieļāva trīs kļūdas.

Savukārt Putniņas pārstāvētā Francijas komanda "Arras" otrajā astotdaļfināla mačā ar 58:56 izbraukumā pieveica citu Francijas vienību, Lilles "Metropole", divu spēļu summā triumfējot ar 134:122.

Putniņa spēlēto 10 minūšu laikā punktus neguva, garām grozam raidot visus četrus izmestos divpunktu metienus, kā arī vienīgo tālmetienu. Latviete izcīnīja trīs atlēkušās bumbas un pieļāva divas kļūdas.

Ceturtdaļfināla cīņas notiks 3. un 10.februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!