Foto: LETA

Latvijas čempionvienību basketbolā "VEF Rīga" pirms gaidāmās "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijas atstājis amerikāņu centra spēlētājs Deriks Nikss.

Kā internetā ievietotajā paziņojumā pavēstījis spēlētājs, viņam nepieciešams atgriezties dzimtenē, lai palīdzētu mātei, kura nesen pārcietusi operāciju, un rūpētos par māju.

"Šis lēmums man nebija viegls, tomēr man nepieciešams būt ar savu ģimeni. Vēlos pateikties visai VEF organizācijai par vērtīgo pieredzi, ko guvu no treneriem un katra spēlētāja," raksta Nikss.

"VEF Rīga" direktore Laila Spaliņa apstiprināja šo informāciju, bet no plašākiem komentāriem pagaidām atturējās.

Šajā sezonā Nikss desmit LBL spēlēs vidēji guva 14,3 punktus un izcīnīja 5,5 atlēkušās bumbas. VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) turnīrā amerikānis 16 mačos vidēji savāca 12,5 punktus un izcīnīja 6,1 atlēkušo bumbu, bet Eiropas kausā viņš desmit spēlēs vidēji guva 7,4 punktus un tika pie 4,8 bumbām zem groziem.

Kā ziņots, LBL pusfināla sērijā "VEF Rīga" smagā cīņā ar 3-0 pieveica "Jūrmala"/"Fēnikss" komandu un tagad gaida pretiniekus finālsērijā, kas sāksies jau nākamnedēļ. Šajā sērijā pašlaik "Ventspils" ar 2-1 uzvar "Jēkabpils" komandu.

Pērn Nikss aizvadīja savu pēdējo sezonu Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) līmenī, kur vidēji ik mačā guva 9,9 punktus un izcīnīja 6,6 atlēkušās bumbas. Lai arī pēc sezonas viņš trenējās kopā ar vairākām Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandām, basketbolists jauno spēlētāju draftā netika izvēlēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!