Foto: DELFI

Krievijas klubs "Ņižņij Novgorod" trešdien ar uzvaru ievadīja VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) pusfinālu izspēli, savā laukumā ar rezultātu 87:81 (25:19, 20:25, 18:12, 24:25) pārspējot Lietuvas komandu Viļņas "Lietuvos rytas".

Mājinieki spēli sāka ar septiņiem pēc kārtas gūtiem punktiem, bet pēc pirmās ceturtdaļas atradās vadībā ar sešu punktu pārsvaru. Otrās ceturtdaļas gaitā Viļņas klubs atspēlēja 11 punktu deficītu, bet trešajā ceturtdaļā iniciatīvu atkal pārņēma "Ņižņij Novgorod" basketbolisti, iekrājot septiņu punktu handikapu. Minūti un 11 sekundes pirms cīņas beigās laukuma saimniekiem bija viena punkta pārsvars, bet atlikušajā laikā viņi veica 8:3 izrāvienu, kas atnesa uzvaru.

Amerikānis Teilors Ročestijs uzvarētāju labā guva 17 punktus, bet 15 punktus iekrāja viņa tautietis Dižons Tompsons. Savukārt "Lietuvos rytas" rindās ar 23 punktiem atzīmējās Martīns Gecēvičs, bet ar 18 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām izcēlās kolumbietis Huans Palasioss.

Sērija ritēs līdz vienas komandas trim uzvarām. Nākamais mačs ceturtdien atkal notiks Ņižņijnovgorodā.

"Ņižņij Novgorod" komandai pusfināla sasniegšana ir tās lielākais sasniegums šajā turnīrā, bet Viļņas kluba lielākais panākums ir 2012.gadā izcīnītā trešā vieta.

Ceturtdien un piektdien pirmās divas pusfināla sērijas spēles aizvadīs arī Krievijas klubi Maskavas CSKA, kas ir iepriekšējo divu gadu sacensību čempioni, un Kazaņas "Unics".

Kā ziņots, izstāšanos no turnīra negaidīti piedzīvoja spēcīgais Maskavas apgabala "Himki" klubs, kas ceturtdaļfināla sērijā ar 0-3 piekāpās "Ņižņij Novgorod" vienībai. Tikmēr "Lietuvos rytas" ar 3-0 pārspēja Krievijas klubu Ļubercu "Triumf".

CSKA ceturtdaļfinālā atspēlēja divu uzvaru deficītu un ar 3-2 pārspēja citu Krievijas komandu Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ", bet "Unics" ar 3-0 apspēlēja Samāras "Krasnije kriļja" vienību no Krievijas.

Jau vēstīts, ka pēc apakšgrupu turnīra abu grupu pirmo divu vietu ieguvējas automātiski iekļuva ceturtdaļfinālā, bet 3.-6.vietu ieņēmušās komandas aizvadīja astotdaļfinālu. Šo sacensību kārtu nepārvarēja latvieša Jāņa Blūma pārstāvētā Kazahstānas čempionvienība "Astana", Gundara Vētras trenētais Krievijas klubs Sanktpēterburgas "Spartak", kas tā pašreizējā veidolā beidzis pastāvēt, un Volgogradas "Krasnij oktjabr", kur par galvenā trenera palīgu strādā latviešu speciālists Ēriks Visockis.

Izslēgšanas spēlēm būtu kvalificējusies Ukrainas komanda "Doņeck", tomēr valstī valdošās situācijas dēļ tā izstājās no turnīra.

Kā ziņots, Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" ieņēma septīto vietu apakšgrupā, nekvalificējoties izslēgšanas turnīram.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!