Foto: DELFI.ee

Latviešu speciālists Roberts Štelmahers pārņēmis Nīderlandes basketbola kluba "ZZ Leiden" grožus, informē vienība. Ar Latvijas treneri noslēgts līgums uz vienu sezonu.

Kādreizējais Latvijas izlases saspēles vadītājs un arī galvenais treneris Štelmahers iepriekšējās trīs sezonas vadīja spēcīgo Igaunijas klubu Tallinas "Kalev/Cramo", tiekot gan pie Igaunijas, gan Latvijas-Igaunijas līgas čempiontituliem. Tomēr šajā pavasarī sekoja fiasko, klubam paliekot bez jebkāda kaluma trofejas, tāpēc sadarbība netika turpināta.

Nu Štelmahers Nīderlandē pārņēmis komandu, kas bāzēta Leidenes pilsētā. Tā spēles aizvada Beļģijas un Nīderlandes apvienotajā čempionātā, kam līdz šim bijusi tikai viena sezona. "ZZ Leiden" kļuva par pirmo šī turnīra čempioni. Savukārt par Nīderlandes labāko komandu tā kļuvusi četras reizes 1978., 2011., 2013. un 2021. gadā. Šogad nācās piedzīvot neveiksmi finālā. Aizvadītajā sezonā "ZZ Leiden" piedalījās arī FIBA Eiropas kausā, kur aizkļuva līdz pusfinālam.

Beļģijas un Nīderlandes apvienotajā čempionātā nākamsezon piedalīsies 20 komandas.

Bez "Kalev/Cramo" komandas Štelmahers vadījis arī Viļņas "Perlas", Viļņas "Lietuvos rytas", "Ventspili", "Valmiera/ORDO" un Slupskas "Energa Czarni".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!