Foto: F64

Nokomplektēta vīriešu basketbola valstsvienības treneru komanda – galvenajam trenerim Robertam Štelmaheram palīdzēs Uvis Helmanis, Raimonds Feldmanis un fiziskās sagatavotības speciālists Oskars Ernšteins, vēsta Latvijas Basketbola savienība.

"Veidojot treneru kolektīvu ir svarīgi nodrošināt, lai speciālisti papildina viens otru un darbojas kā vienota komanda. Man ir prieks, ka ir izdevies izveidot spēcīgu un ambiciozu treneru kolektīvu," teica Latvijas izlases ģenerālmenedžeris Artūrs Štālbergs. "Uvim Helmanim ir ļoti bagāta pieredze gan kā valstsvienības spēlētājam un kapteinim, gan trenerim darbā ar Latvijas un ārzemju komandām. Tai skaitā otrā trenera pieredze, "Lietuvos rytas" komandā palīdzot Daiņum Adomaitim. Raimonds Feldmanis ir viens no perspektīvākajiem jaunajiem treneriem, viņa pārziņā būs informācijas apkopošana par pretiniekiem un Latvijas izlases spēlēm, kā arī individuālie treniņi. Turpinām sekot valstsvienības kandidātu gaitām klubos, prieks, ka daudziem sezona ir veiksmīga. Kopā ar treneriem top provizoriskais kandidātu saraksts Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmajām spēlēm."

Jau vēstīts, ka aizvadītajā augustā Štelmahers Latvijas izlases galvenā trenera amatā nomainīja Arni Vecvagaru, kura vadībā valstsvienībai neizdevās kvalificēties Pasaules kausa izcīņai basketbolā. Uz Latvijas izlases galvenā trenera amatu pretendēja arī turks Oktajs Mahmuti.

2021. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrs sāksies 2020. gada februārī. Latvijas valstsvienība pirmās spēles aizvadīs 21. februārī "Arēnā Rīga" ar Bosnijas un Hercegovinas izlasi, kā arī 24. februārī izbraukumā ar Bulgārijas izlasi. H grupā vēl spēlēs arī Grieķijas izlase, finālturnīram kvalificēsies trīs labākās komandas. Pa divām spēlēm notiks arī 2020. gada novembrī un 2021. gada februārī.

Kvalifikācijas pamatturnīrā piedalīsies 32 valstu izlases, kas sadalītas astoņās grupās. Tajā spēlēs arī četras valstis, kuras 2021. gada septembrī rīkos 24 komandu finālturnīru – Čehija, Gruzija, Itālija un Vācija. Rīkotājiem garantēta vieta finālturnīrā, no grupām, kurās šīs valstis ielozētas, finālturnīram kvalificēsies pa divām komandām, no pārējām četrām grupām – pa trijām.
Spēles notiks trijos "logos" – 2020. gada februārī un novembrī. 2021. gada februārī. Finālturnīrs risināsies 2021. gada septembrī Milānā, Prāgā, Tbilisi, Ķelnē un Berlīnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!