Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI

Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Luka Banki nosaucis komandas sastāvu 2023. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas spēlei pret Beļģiju. Kļuvis arī zināms, ka Beļģijas valstsvienībai nevarēs palīdzēt viens no līderiem Sems van Rosoms.

Latvijas un Beļģijas izlašu spēle risināsies Monsā pulksten 21.30 pēc Latvijas laika. Spēli televīzijas tiešraidē varēs vērot televīzijas kanālā TV6, bet portāls "Delfi" piedāvās mača teksta tiešradi.
Latvijas izlasē savainojumi liegs spēlēt saspēles vadītājam Kristeram Zorikam un centram Mārtiņam Meieram. Zoriks turpina rehabilitācijas procesu, bet Meiers Polijas čempionāta pusfināla spēlē guva kājas savainojumu.

No trim potenciālajiem debitantiem uz Beļģiju devies saspēles vadītājs Toms Leimanis, bet mājās šoreiz palika aizsargs Roberts Bērziņš un uzbrucējs Rodijs Mačoha.

Kļuvis zināms, ka Beļģijas izlases sastāvā nebūs Spānijas spēcīgākās līgas klubā "Valencia" spēlējošais saspēles vadītājs van Rosoms. Viņš Spānija līgā vidēji gūst 6,5 punktus un izdara 3,8 rezultatīvas piespēles, bet ULEB Eirokausā viņa kontā vidēji 9,3 punkti un 4,2 piespēles.

Šis beļģiem nebūs vienīgais iztrūkums sastāvā. Jau ziņots, ka plaukstas traumas dēļ nevarēs spēlēt centra spēlētājs Ismaels Bako.

Novembrī pirmajā spēļu posmā Latvijas komanda izbraukumā zaudēja Serbijas izlasei (100:101), bet Rīgā pārspēja Slovākijas izlasi (82:74). Beļģijas izlase uzvarēja abās spēlēs – izbraukumā Slovākijā ar 83:57 un savā laukumā Serbijas izlasi ar 73:69.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!