Latvijas U-19 sieviešu basketbola izlasi, kas spēlēs Pasaules kausa izcīņā, vadīs Matīss Graudiņš, savukārt sieviešu U-20 izlases galvenā trenera amatā apstiprināts Aigars Nerips, vēsta Latvijas Basketbola savienība.

Matīss Graudiņš strādā Ventspils sporta skolā "Spars" , bet no 2015. līdz 2018. gadam bijis U-18 un U-19 sieviešu izlašu galvenā trenera asistents.

"No sportiskā viedokļa U-19 Pasaules kausa izcīņā atbildība nav tik liela, kā Eiropa čempionātos, jo izkrišana nedraud. Ir tikai pozitīvā motivācija – cīnīties par uzvaru katrā spēlē un lūkot tikt pēc iespējas augstāk, pārspējot priekšteču iegūto 8. vietu. Ņemot vērā spēlētāju resursus, gatavošanos plānojam kopā ar U18 izlasi. Trenēsimies kopā, taktiskais rokraksts būs diezgan līdzīgs. Arī treneru kolektīvs saglabājas, tikai koriģējam funkcijas – Ainārs Čukste vadīs U-18 izlasi, bet U-19 komandā būs mans palīgs, tāpat kā Daiga Žvirble. Pērn 2000. un 2001. gadā dzimušo spēlētāju skaits komandā bija vienāds un, objektīvi vērtējot, šovasar situācijai vajadzētu būt tādai pašai. Bet jāņem vērā, ka 2001. gadi jau būs nospēlējuši savu Eiropas čempionātu. Savukārt labākajām "divtūkstošajām" vēl priekšā būs U-20 čempionāts," sacīja Graudiņš.

Savukārt Nerips U-20 izlasi vadīs piekto gadu pēc kārtas, un viņa labākais sasniegums ir 7. vieta 2016. gadā. Iepriekš bijis sieviešu valstsvienības galvenais treneris (2012. un 2013. gadā) un galvenā trenera asistents (2006.-2008., 2010.-2011., 2015.-2018.), vadījis arī Latvijas U-18 un U-16 izlases. Ilgus gadus strādā BJBS "Rīga/Rīdzene".

"Ar kolēģiem esam runājuši par prioritātēm. Nokomplektēt trīs komandas tikai ar pamatgadā dzimušām spēlētājām faktiski nav iespējams, tāpēc aktuāls ir jautājums par resursu optimālu izmantošanu – spēlēšanu divās izlasēs, dozējot slodzi un vienlaikus tiecoties pēc laba sportiskā rezultāta. Šovasar sakarā ar pieaugušo čempionāta vēlo sākumu mainīts jaunatnes turnīru grafiks – U-20 izlase spēlēs pēdējā," skaidroja Nerips. "Gatavošanās sāksies 1. jūlijā, bet skaidrs, ka U-19 izlasē iekļautās meitenes varēs pievienoties tikai dažas dienas pirms Eiropas čempionāta. Komandas kodols gan ilgi spēlējis kopā, taktiskie zīmējumi ir līdzīgi. No otras puses, treniņos noteikti iesaistīsim arī tālas rezervistes, kurām būs iespēja pārbaudes spēlēs pierādīt savu noderību komandai. Tāpat, kā pēdējos gados man atkal palīdzēs treneri Guntis Endzels un Anita Mikāle. "

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!