Foto: F64

Latvijas U-20 izlases galvenais treneris Roberts Štelmahers nosaucis valstsvienības sastāvu startam Eiropas čempionātā, vēsta Latvijas Basketbola savienības oficiālā mājaslapa internetā.

Atgādinām, ka Latvijas U-20 izlasei palīdzēt nevarēs saspēles vadītājs Kaspars Vecvagars, kurš izsaukts uz Latvijas vīriešu izlasi, jo viņš aizvietos slimības dēļ no valstsvienības aizgājušo Armandu Šķēli.

"Mūsu komanda, protams, jutīs Kaspara trūkumu, taču ceru, ka pieņemtais lēmums nāks par labu Latvijas kopējām interesēm. Pagājušajā gadā U20 izlase vairākiem spēlētājiem jau bija kā tramplīns ceļā uz lielo komandu un šogad situācija būs līdzīga. Ceru, ka pēc Eiropas U20 čempionāta vēl kāds mūsu spēlētājs varēs palīdzēt arī valstsvienībai," portālā "basket.lv" citēts Štelmahers.

Līdz ar to uz Eiropas čempionātu, kas norisināsies Slovēnijā, dosies 12 spēlētāji, kuri piedalījās pēdējās pārbaudes spēlēs Lietuvā.

Eiropas U-20 čempionātā Slovēnijas pilsētā Domžalē Latvijas komanda grupas turnīrā cīnīsies ar Gruzijas (12.jūlijā), Spānijas (13.jūlijā) un Turcijas (14.jūlijā) U20 izlasēm. Trīs labākās komandas turpinās cīņu par medaļām ar D grupas (Itālija, Lietuva, Slovēnija, Zviedrija) labākajām komandām. Ceturtās komandas cīnīsies par 13. līdz 16.vietu.

Šajā vecuma grupā neviena komanda neatstās A līgu, jo 2013.gadā U20 čempionātā piedalīsies 20 valstu izlases.

Latvijas U-20 izlases sastāvs dalībai Eiropas čempionātā:

Dāvis Čoders, Mārcis Vītols, Artūrs Brēmers, Artūrs Bricis, Andris Misters, Klāvs Strazdiņš, Jānis Timma, Jānis Bērziņš, Ojārs Siliņš, Arnolds Helmanis, Artūrs Vītiņš, Elvis Saulītis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!