Foto: AP/Scanpix

Kaut vācu basketbola veterāns Dirks Novickis šobrīd negrib izteikt solījumus, viņš šobrīd sliecas domāt, ka spēlēs ar nākamajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonā.

Šoruden Novickis kļuva vien par otro spēlētāju NBA vēsturē, kurš vienā komandā pavadījis 20 sezonas. Iepriekš, ko tādu bija paveicis vienīgi Kobe Braients Losandželosas "Lakers" rindās, bet nākamajā sezonā vācietis var kļūt par pirmo spēlētāju ar 21 sezonu vienā komandā.

"Neteikšu par 100%, ka būšu atpakaļ, tomēr tā izskatās," Novickis ceturtdien teica žurnālistiem. "Šobrīd jūtos labi. Esmu aizvadījis katru spēli un man patiktu nospēlēt visas 82. Tas būtu lieliski 39 gadu vecumā."

Novickis jūlijā pagarināja līgumu uz diviem gadiem, tomēr pirms 2018./19.gada sezonas komandai būs tiesības to pārtraukt. Spēlētājs tagad stāsta, ka, noslēdzot līgumu, apzinājies, ka pašlaik "Mavericks" ir pārbūves procesā, tomēr priecājas, ka vasarā tika nodraftēts Deniss Smits juniors.

Tiesa, pašlaik "Mavericks" komanda ar astoņām uzvarām 29 mačos atrodas Rietumu konferences noslēdzošajā pozīcijā.

"Kamēr mans ķermenis jūtas labi un nav problēmas kā iepriekšējā sezonā, kad izlaidu divus mēnešus, skatos uz cerību nospēlēt visu kontraktu," pauda vācietis, sakot, ka pirms sezonas viņa mērķis bijis izbaudīt spēlēšanu.

Kā iepriekš ziņoja ASV mediji, Novickis divās sezonā pelnīs 10 miljonus ASV dolāru (8,76 miljonus eiro),

Pagājušajā sezonā viņš 54 spēlēs guva vidēji 14,2 punktus, kas bija mazākā rezultativitāte kopš debijas sezonas 1998./1999 gadā, kad tika gūti 8,2 punkti spēlē.

Savukārt šosezon vācietis 25 mačos izcēlies ar vidēji 11,1 punktu, trāpot 41,6% izpildīto tālmetienu.

Novickis piedalījies 13 NBA Zvaigžņu spēlēs, kas ir "Mavericks" rekords. Viņš 12 reizes pēc kārtas, no 2000. līdz 2012. gadam iebalsots NBA sezonas simboliskajā komandā, 2006./07.gada sezonā atzīts par vērtīgāko spēlētāju un 2011.gada NBA finālsērijas vērtīgāko spēlētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!