Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" un Vācijas basketbola izlases leģenda Dirks Novickis izteicies, ka fiziski jūtas pietiekami labi, lai apsvērtu aizvadīt vēl vienu sezonu profesionālajā basketbolā.

Vācu basketbolists, kuram jūnijā apritēs 41. dzimšanas diena, savas karjeras laikā izvēlēts 14 NBA Zvaigžņu spēlēm, kā arī nodrošinājis "Mavericks" vēsturē vienīgo čempiontitulu.

Novickim panākumi netrūkst arī starptautiskajā basketbolā, kurā ar Vācijas izlasi 2002. gada pasaules čempionātā izcīnītas bronzas godalgas, bet 2005. gadā Eiropas čempionāta otrā vieta. Abos turnīros spēka uzbrucējs tika atzīts par čempionāta vērtīgāko spēlētāju.

Lai gan pats vācietis nav devis jebkādas konkrētas norādes par savas karjeras tālāko attīstību, vairāki klātesošie cilvēki ar savām darbībām ļāvuši noprast, ka 20. sezona NBA varētu būt Novicka pēdējā profesionālajā sportā.

NBA vadība piešķīra Novickim, kā arī Maiami "Heat" norietā esošajai zvaigznei Dveinam Veidam papildu vietas februārī notikušajā līgas Zvaigžņu spēlē. Atšķirībā no Dalasas leģendas Veids skaidri paziņojis, ka šis ir viņa pēdējais gads NBA.

Arī vairākas pretinieku komandas izrādījušas savu cieņu pret "Mavericks" līderi. Piemēram, Losandželosas "Clippers" galvenais treneris Doks Riverss pirmdienas spēles izskaņā, 25. februārī, sagrāba uz sekretariāta galdiņa esošo mikrofonu un aicināja līdzjutējus pateikties Novickim par viņa lielisko karjeru.

Tomēr pats Novickis izjutis, ka viņš vēl var sasniegt pietiekamu labu līmeni, lai dotu komandai rezultātu. Vācietis pēdējās trīs komandas spēlēs devies pamatpieciniekā un vidēji izcēlies ar 12,7 punktiem. Līdz šai spēļu sērijai Novickis bija vien papildinājis spēli no rezervistu soliņa un ne reizi nebija pārsniedzis 20 nospēlēto minūšu atzīmi.

"Jūtos kā būtu kļuvis soli ātrāks. Manas kājas un izturība palikusi krietni labāka nekā sezonas sākumā. Tagad patiesi varu komandai palīdzēt, kamēr iepriekš mocījos, lai vien paskrietu no viena laukuma gala līdz otram," vaļsirdīgi medijam ESPN izteicās Novickis.

Pienākot komandas simbola karjeras norietam, Dalasa divus gadus pēc kārtas jau nav aizsniegusi izslēgšanas spēles. Ņemot vērā, ka Teksasas komandai izcīnītas par septiņām uzvarām mazāk neka`konferences astotajai vietai Losandželosas "Clippers", visticamāk tai pienāks šāds liktenis arī šosezon.

"Ļoti vēlos būt blakus jaunajiem puišiem vēl vienu gadu, bet tas būs atkarīgs no tā, kā jutīsies mans ķermenis. Protams, ka man šogad brīžiem gājis problemātiski. Pēdējās pāris nedēļas man bijis piepampis celis, tā kā viss nav gluži lieliski. Bet, kā jau teicu, es jūtos labāk," cerības izteica 40 gadus vecais basketbolists, kurš izvēli turpināt vai neturpināt karjeru apsolījis atlikt līdz vasarai.

Kristaps Porziņģis Dalasā nonāca pēc 31. janvārī veikta maiņas darījuma, bet šosezon latvietis laukumā nedosies.

"Domāju, ka Luka un KP [Kristaps Porziņģis] būs lielisks duets, ja viņi saglabās labu veselību un paliks vienā komandā. Viņiem vajadzētu prast izmantot vienam otra labās īpašības. Abiem piemīt neticamas prasmes savam augumam. Redzēsim nākamgad, kā viņiem sanāks iespēlēties," uz nākotni skatījās Novickis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!