Foto: Reuters/Scanpix
Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālam pirmdien pietuvojās Dalasas "Mavericks', kas, pateicoties sava līdera Dirka Novicka kārtējam lieliskajam sniegumam, viesos pagarinājumā ar 112:105 (22:31, 32:28, 23:20, 24:20, 11:4) pieveica Oklahomas "Thunder".

Sērijā līdz četrām uzvarām "Mavericks" tagad ir vadībā ar 3-1 un trešdien savās mājās var nodrošināt iekļūšanu finālā.

"Mavericks" spēles pamatlaikā ne reizi nebija vadībā, bet vēl piecas minūtes pirms ceturtās ceturtdaļas beigām Dalasas komanda zaudēja ar 84:99. Fantastiskā veidā "Mavericks" atspēlējās un sešas sekundes pirms pamatlaika beogām Novickis ar diviem precīziem soda metieniem izlīdzināja rezultātu – 101:101. Savukārt pagarinājumā "Thunder" ne reizi nebija vadībā, un "Mavericks" ar uzvaru pietuvojās NBA finālam.

Novickis mačā guva 40 punktus, vēl 20 punktus uzvarētājiem guva Džeisons Terijs, bet Džeisons Kids guva 17 punktus un izdarīja septiņas rezultatīvas piespēles. "Thunder" rindās Kevins Durants guva 29 punktus un izcīnīja 15 atlēkušās bumbas, Rasels Vestbrūks guva 19 punktus, izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas un izdarīja astoņas rezultatīvas piespēles, bet Seržs Ibaka guva 18 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!