Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Rietumu konferences pirmās kārtas septītajā spēlē otrdien uzvaru sērijā ar rezultātu 4-3 izrāvusi Denveras "Nuggets" vienība, kas mača izskaņā pieveica Jūtas "Jazz" basketbolistus.

"Nuggets" izrādījās pārāki ar rezultātu 80:78 (26:21, 24:15, 15:24, 15:18), uzvarot "Jazz" vienību, kurai sērijas laikā bija vadība 3-1.

Mačs izvērtās krietni nerezultatīvāks nekā iepriekšējie seši abu komandu dueļi, kuru laikā tikai "Nuggets" vienība vienreiz nesasniedza 100 punktu atzīmi. Otrdien abas komandas realizēja mazāk neka 40% metienu no spēles, kā arī nesasniedza 30% precizitāti trīspunktniekos.

Tomēr arī mača nerezultatīvais raksturs ļāva Denveras komandai pirmajā puslaikā attīstīt pārsvaru līdz pat 19 punktiem tā izskaņā. "Jazz" basketbolisti gan spēja mērķtiecīgi to sadeldēt, un ceturtās ceturtdaļas vidū pat izvirzījās vadībā.

Nepilnas 30 sekundes pirms pamatlaika beigām divu punktu vadību "Nuggets" vienībai panāca Nikola Jokičs, kurš realizēja sarežģītu metienu no soda laukuma. Atbildes uzbrukumā bumbu pazaudēja Donovans Mičels, bet Denveras klubs, kas būtu varējis iztērēt spēlē atlikušo laiku, izpildīja neveiksmīgu ātro uzbrukumu.

Tas sagādāja iedzinējiem vēl četras sekundes, lai izglābtos, ko tieši ar sirēnu gandrīz paveica "Jazz" saspēles vadītājs Maiks Konlijs, bet pēc viņa raidītā trīspunktu metiena bumba tomēr izvēlās ārā no groza.

Denveras komandai uzvaru nodrošināja Nikola Jokičs, kurš izcēlās ar 30 punktiem un 14 atlēkušajām bumbām, bet 17 punktus sakrāja Džamals Marejs, kuram sērijas septiņos mačos vidēji 31,6 punkti. Pēdējās trijās spēlēs Marejs atzīmējās ar 50, 42 un vēlreiz 50 punktiem.

Zaudētāju labā 22 punktus guva izcilu sēriju aizvadījušais Donovans Mičels, kuram šogad "play-off" spēlēs caurmērā 36,3 punkti. Viņam ar 19 punktiem un 18 atlēkušajām bumbām piebalsoja Rūdijs Gobērs.

"Jazz" vienība nākamajā kārtā tiksies ar Kristapa Porziņģa pārstāvētās Dalasas "Mavericks" komandas pārdarītājiem Losandželosas "Clippers". Sērijas pirmā spēle tiks aizvadīta ceturtdiena.

Infografika: SofaScore

Savukārt Bostonas "Celtics" vienība otrdien ar rezultātu 102:99 (28:28, 22:20, 20:30, 32:21) pieveica Toronto "Raptors" komandu, sērijā panākot vadību 2-0.

Viss mačs praktiski noritēja punkts punktā, bet trešās ceturtdaļas izskaņā pagājušā gada čempionvienība "Raptors" attīstīja pat 12 punktu pārsvaru. "Celtics" komandu deficītu gan ātri sadeldēja, pirms izšķirīgajiem spēles notikumiem esot vadībā.

Minūti pirms pamatlaika beigām divi Kaila Laurija soda metieni ļāva "Raptors" pietuvoties līdz rezultātam 99:100, bet Kemba Vokers uz to atbildēja ar precīzu pustālo metienu. "Raptors" līdera Paskāla Siakama atbildes metiens tika nobloķēts, bet pēc tam Siakams izkāpa ārpus laukuma. Savukārt spēles pēdējā uzbrukumā neprecīzs bija "Raptors" saspēles vadītājs Freds Vanvlīts, kuram nācās veikt raidījumu kādu pusotru metru aiz trīspunktu metienu līnijas.

Bostonas kluba labā 34 punktus guva Džeisons Teitams, bet 19 punkti Markusam Smārtam. Savukārt zaudētāju rindās 20 punktus guva Ogugua Anunobijs, kamēr ar 19 punktiem atzīmējās Vanvlīts.

Sērijas nākamā spēle norisināsies ceturtdien, kad nominālo mājinieku lomā iejutīsies Bostonas komanda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!