Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Rietumu konferences finālā otrdien, 22. septembrī, Denveras “Nuggets” ar 114:106 pieveica Losandželosas “Lakers”, samazinot rezultātu visā sērijā līdz 1-2.

Zaudējot arī sērijas trešajā sērijā, “Nuggets” praktiski būtu atvadījušies no cerībām uz finālu, jo NBA vēsturē nevienai komandai nav izdevies atspēlēties no 0-3. Tā vietā “Nuggets” kārtējo reizi šajā sezonā parādīja raksturu, saasinot cīņu Rietumu konferences finālā. Sērijas līdz četrām uzvarām nākamā spēle Orlando “burbulū” notiks ceturtdien, 24. septembrī.

“Lakers” bija vadībā tikai pašā spēles sākumā, bet pirmās ceturtdaļas beigās spēles grožus savās rokās pārņēma “Nuggets” basketbolisti. Pēdējā ceturtdaļā Denveras komanda panāca arī +20, bet “Lakers” sadeldēja pretinieku pārsvaru un četras minūtes pirms pamatlaika beigām Losandželosas komanda zaudēja vairs tikai ar 98:101. Svarīgos brīžos divus tālmetienus “Nuggets” rindās trāpīja Džamals Marejs, un atlikušajā laikā Denveras komanda pāsvaru vairs neizlaida no rokām.

Infografika: SofaScore.com

Marejs bija arī labākais “Nuggets” rindās, gūstot 28 punktus, izdarot 12 rezultatīvas piespēles un izcīnot astoņas atlēkušās bumbas. Džerami Grants uzvarētājiem guva 26 punktus, bet Nikola Jokičs guva 22 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas. “Lakers” no zaudējuma neglāba arī līdera Lebrona Džeimsa sasniegtais “triple double” (30 punkti, 11 rezultatīvas piespēles, desmit atlēkušās bumbas), bet iepriekšējā mača galvenais varonis Entonijs Deiviss guva 27 punktus.

Infografika: SofaScore.com

Šī pāra uzvarētājs NBA finālā tiksies ar Austrumu konferences spēcīgāko vienību – Bostonas “Celtics” vai Maiami “Heat”. Šajā duelī ar 2-1 vadībā ir “Heat”, bet sērijas ceturtā spēle notiks trešdien, 23. septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!