Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Ņujorkas "Knicks" jau ilgstoši nespēj savus līdzjutējus regulāri iepriecināt ar uzvarām, taču bija laiki, kad tā bija stabila izslēgšanas spēļu komanda, kura pat cīnījās par čempionu titulu. Kluba vadības neveiksmīgie lēmumi vairāku gadu garumā to padarījuši par līgas pastarīti.

Latvijas sporta līdzjutēji par "Knicks" vienību pastiprināti sāka interesēties 2015. gadā, kad tā draftā ar ceturto kārtas numuru izvēlējās latvieti Kristapu Porziņģi. Lai arī Ņujorkas komandas līdzjutēji sākotnēji latvieti neuzņēma ar labvēlību, vēlāk ar savu sniegumu viņš izpelnījās viņu simpātijas. Bija cerība, ka tieši Porziņģis būs centrālā figūra, "Knicks" atgūstot savu spozmi basketbola laukumā, taču tas tā nenotika. Porziņģis guva smagu savainojumu, nesadzīvoja ar kluba vadību un tika aizmainīts ar mērķi šovasar piesaistīt divas superzvaigznes. Tas neizdevās. Taču šis ir viens no daudzajiem gadījumiem, kad "Knicks" izgāžas un izpelnās basketbola fanu un apskatnieku kritiku.

Ņujorkas "Knicks" katru sezonu no 1988. līdz 2001. gadam sasniedza NBA izslēgšanas spēles, divreiz iekļūstot arī finālā. Visas problēmas sākās pēc 1999. gada, kad par "Knicks" īpašnieku kļuva Džeimss Dolans, kurš kluba vadību pārņēma no sava tēva Čārlza Dolana.

Tajā laikā "Knicks" sastāvā centrālā figūra bija centra spēlētājs Patriks Jūings, kurš gan bija savas karjeras norietā, taču spēlēja produktīvi, kad bija vesels. Alans Hjūstons un Lerijs Džonsons spēlēja otro vijoli, bet komandai nesen pievienojās centra spēlētājs Markuss Kembijs un uzbrucēji Latrels Sprīvels un Kurts Tomass. Komanda bija pazīstama ar savu sīksto aizsardzību galvenā trenera Džefa van Gandija vadībā. 1998./1999. gada saīsinātajā sezonā lokauta dēļ "Knicks" ar lielām grūtībām sasniedza izslēgšanas spēles, bet tajās nospēlēja lieliski un iekļuva finālā, kur Ņujorkas komandu apturēja Tims Dankans un Sanantonio "Spurs".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!