Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latviešu zvaigznes kristapa Porziņģa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Ņujorkas "Knicks" pagarinājusi līgumu ar Francijas saspēles vadītāju Franku Nilikinā, pavēstījis klubs.

Abas puses vienojušās par līguma pagarinājumu līdz 2019./2020. gada sezonai, kas nozīmē, ka 20 gadus vecais Nilikinā "Knicks" komandu pārstāvēs vēl divas sezonas.

Nilikinā aizvadītajā sezonā 78 mačos guva vidēji 5,9 punktus, atdeva 3,2 rezultatīvas piespēles un sakrāja 2,3 atlēkušās bumbas. Tāpat pagājušajā sezonā viņš tika izraudzīts dalībai Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Uzlecošo zvaigžņu spēlē.

Šosezon "Knicks" vienībā par pirmā saspēles vadītāja pozīciju savā starpā konkurē Nilikinā, Trejs Bērks un Emanuels Mudiejs.

Pašlaik Porziņģim, kurš atkopjas no smaga ceļgala savainojuma, ar "Knicks" ir spēkā līgums vēl uz nākamo sezonu, kas paredz 5,69 miljonu dolāru (4,91 miljons eiro) atalgojumu. Savukārt uz aiznākamo sezonu debitanta kontrakta ietvaros Ņujorkas klubs varēja veikt kvalifikācijas piedāvājumu 7 514 414 dolāru (6 488 518 eiro) apmērā. Nākamajā vasarā Porziņģis grasās kļūt par ierobežoti brīvo aģentu.

"Knicks" klubs Porziņģi izvēlējās 2015. gada draftā ar kopējo ceturto numuru, bet Nilikinā 2017. gadā tika izraudzīts ar astoto numuru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!