Foto: AFP/Scanpix/LETA
Iespējams, Kristaps Porziņģis pat nezināja, bet Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Ņujorkas "Knicks" jau 2016. gadā meklēja iespējamos variantus, lai viņu aizmainītu, vēsta "New York Post".

2015. gada NBA draftā ar ceturto numuru izvēlētais Porziņģis pirmās sezonas spoži aizvadīja Ņujorkā, bet šī gada janvārī pēkšņi attiecības sašķobījās un "Knicks" viņu aizmainīja uz Dalasas "Mavericks". Naktī uz sestdienu pēc Latvijas laika "Mavericks" uzņems "Knicks", un Porziņģim šīs būs pirmais mačs pret savu bijušo komandu. Nākamnedēļ abas komandas tiksies jau Ņujorkā, bet pirms šiem abiem dueļiem mediji pastiprināti pievērsuši uzmanību Porziņģa un "Knicks" "laulības" šķiršanas sāgai.

"NY Post" pirms "Mavericks" un "Knicks" dueļa uzsver, ka attiecības starp latvieti un klubu nav bijušas ideālas. "Knicks" vadība nav slēpusi neapmierinātību ar dažādiem Porziņģa izgājieniem pēc spožās debijas sezonas, piemēram, automašīnas parkošanu stāvvietā ne sev atvēlētajā vietā, raksta "NY Post". Laikraksts norāda uz Porziņģa uzvedības izmaiņām ikdienā – pirms NBA debijas sezonas viņš bijis priecīgs tikt uz tenisa "Grand Slam" turnīru "US Open", kur atbalstījis Latvijas tenisistus, bet jau nākamajā gadā pieprasījis neadekvāti daudz VIP brīvbiļešu. Saņemot atteikumu, Porziņģis "uzmetis lūpu" un atteicies no dažiem ielūgumiem, norāda "NY Post".

"NY Post" žurnālisti atklāj vēl dažas nianses saistībā ar "Knicks" un Porziņģa attiecībām. Pēc spožās NBA debijas sezonas "Knicks" tā brīža prezidents, leģendārais Fils Džeksons jau meklējis iespējas aizmainīt latvieti, jo nav saskatījis viņā potenciālu kļūt par franšīzes stūrakmeni, ap ko veidotu "Knicks" komandu. Džeksonam šaubas bijušas par liepājnieka izturību un bažas radījuši dažādi nelieli savainojumi.

Porziņģa darījums toreiz pat īsti nav bijis dienas kārtībā, tikai idejas līmenī, tomēr daudz iespējamāka viņa aizmainīšana bijusi 2017. gada vasarā. Pēc 2016./2017. gada sezonas Porziņģis neievēroja nerakstītos likumus un demonstratīvi nepiedalījās "Knicks" kopsapulcē, kas sadusmoja Džeksonu. Pirms 2017. gada NBA drafta "Knicks" meklējuši iespējas aizmainīt Porziņģi, darījums gan nesanāca, bet drīz pēc tam amatu zaudēja Džeksons.

"Knicks", Porziņģa un Džeksona attiecībās liela nozīme bijusi Porziņģa brālim Jānim Porziņģim, kurš darbojies kā basketbolista pārstāvis. "Filam nepatika brālis. Viņš uzskatīja, ka viņam (Jānim Porziņģim) nav vajadzīgās pieredzes," tagad saka Džeksona uzticamības persona Čārlijs Rozens.

Vairāk par Porziņģa un "Knicks" sāgas hronoloģiju lasītāji var iepazīties portāla "Delfi" publikācijā ŠEIT.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!