Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Kristapa Porziņģa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Dalasas "Mavericks" vienojusies par jaunu līgumu ar vienības superzvaigzni Luku Dončiču, medijam ESPN sākotnēji apstiprināja sportista aģents Bils Dafijs, bet pēc tam izziņoja Dalasas "klubs".

Līgums tika parakstīts otrdien Ļubļanā, kur ieradusies plaša delegācija no "Mavericks" komandas. To pārstāv komandas īpašnieks Marks Kjūbans, galvenais treneris Džeisons Kids, ģenerālmenedžeris Niko Herisons un vienības ilggadējā superzvaigzne Dirks Novickis.

"Mavericks" klubs savā paziņojumā uzsver, ka NBA vēsturē nav bijis par tik lielu summu pagarināts pirmgadnieka līgums.

Tiesa, jāmin, ka šo spēlētājam piešķiramo summu ietekmē līgas algu griesti, kuri arī sasnieguši augstāko punktu līgas vēsturē.

"Kad Luku draftā ieguvām savā rīcībā, zinājām, ka viņš ir labs, taču nenojautām, ka viņš būs tik labs," otrdien preses konferencē teica Kjūbans.

"Kādreiz varēju tikai sapņot par spēlēšanu NBA, taču šodien esmu šeit un parakstu līgumu uz vēl pieciem gadiem ar "Mavericks" komandu," atzīmēja Dončičs.

Šobrīd ar Dončiču spēkā uz vēl vienu sezonu ir viņa pirmgadnieka līgums, bet abas puses panākušas kopsaucēju, lai pagarinātu vienošanos uz pieciem gadiem par 207 miljoniem ASV dolāru jeb maksimāli iespējamo summu.

2018. gadā Luka Dončičs ar "Mavericks" parakstīja četru gadu debitanta līgumu par 32 miljoniem ASV dolāru, kura summu paredzēja konkrēta ar trešo numuru draftā izvēlēta spēlētāja "likme".

22 gadus vecais Dončičs NBA aizvadījis trīs sezonas, kuru laikā regulārajā čempionātā vidēji mačā guvis 25,7 punktus, izcīnījis 8,4 atlēkušās bumbas un atdevis 7,7 rezultatīvas piespēles. Izslēgšanas turnīra 13 mačos viņš bijis vēl produktīvāks – caurmēra 33,5 punkti, 8,8 bumbas zem groziem un 9,5 rezultatīvas piespēles.

Savukārt šovasar Dončičs pārstāvēja Slovēnijas basketbola izlasi, tās rindās vidēji spēlē gūstot 23,8 punktus, kā arī sakrājot 9,7 atlēkušās bumbas un 9,5 rezultatīvas piespēles. Slovēņi piekāpās abās medaļu spēlēs, samierinoties ar ceturto vietu.

Šajā starpsezonā par "Mavericks" galveno treneri kļuva Džeisons Kids, kurš amatā nomainīja Riku Kārlailu. Komanda piedzīvoja izmaiņas arī administrācijā, ģenerālmenedžera pienākumus pārņemot Niko Herisonam.

Pēdējos desmit gados Dalasas komanda nav pārvarējusi "play-off" pirmo kārtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!