Foto: bkogre.lv

Panākumu "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlē sestdien guva "Ogre"/"Kumho Tyre" komanda, kas Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa klātbūtnē uzvarēja "Barons kvartāls", tikmēr "Jēkabpils" noturēja uzvaru pār sezonu neveiksmīgi aizvadošo "Liepāja"/"Triobet" vienību.

Ogrēnieši aizvadītajā mačā savā laukumā bija pārāka ar 82:79 (27:14, 13:23, 28:17, 14:25). Visa mača gaitā "Barons kvartāls" ne reizi nespēja izvirzīties vadībā, kaut vairākkārt likvidēja mājinieku izrāvienus. Vēl nepilnas trīs minūtes pirms pamatlaika beigām "Ogre"/"Kumho Tyre" bija priekšā ar 77:66, tomēr pretinieki ātri samazināja deficītu līdz diviem punktiem, bet uzvaru tā arī neizdevās izraut.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 18 punktiem bija Mārcis Vītols, bet pa 13 punktiem sameta Kristaps Pļavnieks un Jānis Pozņaks.

Savukārt "Barons kvartāls" rindās pa 17 punktiem iemeta Dāvis Geks un Kristaps Dārgais. Tomēr ceturtajā ceturtdaļā viens no rīdzinieku līderiem Dārgais guva ceļgala traumu un nespēja dueli pabeigt.

Ogres komanda LBL ietvaros bija cietusi sešas neveiksmes pēc kārtas, iepriekšējo panākumu svinot oktobra sākumā.

Citā spēlē "Jēkabpils" ar 84:77 (27:17, 21:12, 18:24, 18:24) viesos apspēlēja "Liepāja"/"Triobet" basketbolistus. Lielāko daļu spēles "Jēkabpils" pilnībā dominēja mačā un trešās ceturtdaļas vidū viesiem bija pat 26 punktu pārsvars (59:33). Tomēr dueļa beigās liepājnieki atjaunoja intrigu, pēdējā pusminūtē pietuvojoties pretiniekiem pat līdz diviem punktiem (77:79), tomēr ar to bija par maz panākumam.

"Jēkabpils" rindās ar 21 punktu izcēlās Roberts Stumbris, 20 punktus sameta Jurijs Aleksejevs, bet attiecīgi 18 un 17 punktus iemeta Renārs Magone un Rinalds Sirsniņš.

Tikmēr liepājniekiem ar 18 punktiem atzīmējās Raiens Kuks, bet 17 punktus guva Roberts Krastiņš.

Jau vēstīts, ka vēl vienā LBL spēlē sestdien "Ventspils" basketbolisti viesos ar 100:64 (24:20, 32:16, 20:13, 24:15) sagrāva "Latvijas Universitāte" (LU) komandu.

Uzvarētājiem Rihards Kuksiks guva 21, Edgars Zeļonis 18, bet Ronalds Zaķis un Māris Ziediņš attiecīgi 14 un 13 punktus, kamēr LU komandā Pēteris Rēķis sameta 14, bet Harijs Rubenis 11 punktus.

"Ventspils" komanda uzvaras pamatus ielika otrajā ceturtdaļā, kurā guva uz pusi vairāk punktu nekā pretinieki, pēc puslaika esot vadībā ar 56:36. Arī pēc pārtraukuma laukumā dominēja kopvērtējuma vicelīdere, sagādājot turnīra pastarītei kārtējo zaudējumu.

Tāpat sestdien notiek duelis, kurā "Jūrmala"/"Fēnikss" mājās spēkjas ar pērnās sezonas čempioni "Valmiera"/ORDO.

LBL kopvērtējumā līdere ir "VEF Rīga", kuras kontā ir piecas uzvaras piecās spēlēs, bet "Ventspils" 11 mačos tikusi pie desmit panākumiem. "Valmiera"/ORDO un "Jēkabpils" komandas guvušas pa piecām uzvarām deviņās spēlēs, bet tām piektajā vietā seko "Jūrmala"/"Fēnikss" ar sešiem panākumiem 11 mačos, kamēr "Barons kvartāls" kontā ir piecas uzvaras 11 mačos.

Septītā ar trim panākumiem septiņos mačos ir "Valka"/"Valga" vienība, kamēr "Liepāja"/"Triobet" ir četras uzvaras desmit cīņās. Par uzvaru mazāk desmit cīņās iespējusi "Ogre"/"Kumho Tyre", bet "Latvijas Universitāte" ir tikusi pie vienas uzvaras deviņās spēlēs.

Jaunajā sezonā LBL čempionāts ieguvis sporta bāra "Olybet" vārdu, turklāt turnīrs tiek aizvadīts ar jaunām "Molten" ražojuma bumbām, kā arī pašlaik tiek veidots jauns ceļojošais čempionu kauss, kas tiks izmantots daudzus gadus. Līdzšinējā trofeja dosies uz basketbola muzeju sporta namā "Daugava".

LBL spēles šosezon trešdienās un sestdienās pārraida "Lattelecom" televīzijas kanāls "Best4Sport".

Turnīrā startē desmit komandas, kas ir par vienu mazāk nekā pērn, jo dalībnieku vidū vairs nav "Jelgavas" kluba.

"VEF Rīga", kas spēlēs arī VTB Vienotajā līgā, un "Valka"/"Valga", kas piedalīsies arī Igaunijas čempionātā, LBL pamatturnīrā spēlēs divus apļus, aizvadot pa 18 spēlēm katra, bet astoņas citas komandas - arī FIBA Čempionu līgas dalībniece "Ventspils" - savā starpā spēlēs četrus apļus, katrai no šīm komandām aizvadot pa 32 spēlēm.

LBL pamatturnīrs ilgs līdz aprīļa vidum. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas, bet Latvijas čempioni tiks uzzināti ne vēlāk kā līdz maija beigām.

LBL čempionātā valsts labākās vīriešu basketbola komandas piedalās kopš 1992.gada. Aizvadītajās 25 sezonās deviņas reizes čempionu titulu izcīnījusi "Ventspils", astoņas reizes "Brocēni", četras "VEF Rīga", divas "Barons", pa vienai "ASK Rīga" un "Valmiera"/ORDO.

Aizvadītajā sezonā "Valmiera"/ORDO finālsērijā sīvā cīņā ar 4-3 uzvarēja un no valsts čempionu troņa gāza "VEF Rīga" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!