Foto: facebook.com/bkogre

"Ogres" komanda trešdien "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlē viesos ar rezultātu 83:68 (21:14, 23:18, 25:15, 14:21) pārspēja "Betsafe"/"Liepāja" vienību.

Ogrēniešiem ar 17 punktiem izcēlās Rinalds Sirsniņš, kamēr 16 punktus iemeta Jānis Pozņaks, kamēr cīņā zem groziem labākais bija Kristaps Dārgais, kurš izcīnīja desmit atlēkušās bumbas.

Liepājniekiem rezultatīvākais ar 27 punktiem un 15 atlēkušajām bumbām bija amerikānis Kails Bendžamins, bet 13 punktus iemeta Mareks Jurevičus.

Ogres basketbolisti maču iesāka ar izrāvienu 8:0, neļaudami pretiniekiem pirmajās četrarpus minūtēs gūt punktus. Mača turpinājumā laukuma saimnieki nespēja lauzt cīņas gaitu, Ogres komandai svinot drošu uzvaru.

Ogrēnieši Liepājā ieradās labā noskaņojumā, jo sestdien savā laukumā ar rezultātu 89:87 pārsēja "Ventspili", sarūpējot Kurzemes klubam pirmo zaudējumu šīs sezonas LBL turnīrā. Uzvaru "Ogrei" nodrošināja Rinalda Sirsniņa precīzais tālmetiens 1,6 sekundes pirms pamatlaika beigām.

Savukārt "Betsafe"/"Liepāja" iepriekšējā nedēļā pārtrauca astoņu zaudējumu sēriju, kurā četras neveiksmes tika ciests LBL ietvaros. Svētdien Liepājas basketbolisti viesos ar rezultātu 91:83 uzvarēja "Jēkabpili".

Tiesa, liepājnieki pagājušajā nedēļā zaudēja vienu no saviem līderiem Tomu Leimani, kurš karjeru turpinās "Valka"/"Valga" komandā. Tāpat komandu atstāja Lauris Blaus, kurš tikai pirms pāris nedēļām papildināja liepājnieku rindas, bet tagad spēlēs Ukrainas vienībā Odesas BIPA.

Zīmīgi, ka "Betsafe"/"Liepāja" sastāvu arī iepriekš šosezon uz brīdi papildināja Latvijas basketbolisti, kuri bija palikuši bez darba ārzemēs. Tā Kurzemes klubā uzspēlēja Kārlis Apsītis un Andrejs Šeļakovs, abiem vēlāk atkal dodoties leģionāru gaitās.

Abām komandām šī bija trešā savstarpējā spēle šosezon. Arī iepriekšējos divos dueļos uzvaras svinēja "Ogres" basketbolisti (99:76 un 77:73).

LBL kopvērtējumā līderei "Ventspils" ir 16 uzvaras 17 mačos, savukārt ar 12 panākumiem 14 dueļos seko "VEF Rīga". Tikmēr "Jūrmalai" ir 12 uzvaras 16 cīņās, bet tālāk ar 13 panākumiem 20 dueļos seko "Ogre".

Piekto vietu ar sešām uzvarām 17 cīņās ieņem "Betsafe"/"Liepāja", kam ar septiņām uzvarām 20 mačos seko "Jēkabpils".

Pirmajam sešiniekam ar piecām uzvarām 19 spēlēs seko "Latvijas Universitāte", divas uzvaras deviņos mačos ir "Valka"/"Valga" rēķinā, bet "Valmiera"/ORDO iekrājusi trīs uzvaras 20 dueļos.

Šajā LBL sezonā augstākajā divīzijā piedalās deviņas komandas. Septiņas no tām aizvadīs četru apļu turnīru, kamēr "VEF Rīga" spēlēs trīs apļus, bet "Valka"/"Valga" - divus. Rīdzinieki paralēli startē arī VTB Vienotajā līgā, bet pierobežu pilsētu komanda no Valkas un Valgas piedalās arī Igaunijas čempionātā.

Iepriekšējā pavasarī LBL čempionātā triumfēja "VEF Rīga" komanda, finālsērijā visos četros mačos uzvarot "Ventspili", kamēr bronzas godalgas pēc ilgāka pārtraukuma ieguva "Barons kvartāls", kas neilgi pirms jaunās sezonas pavēstīja, ka atsauc dalību no sacensībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!