Foto: F64 Romāns Kokšarovs

"Ogre" sestdien "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) mačā piedzīvoja neveiksmi.

Ogrēnieši savā laukumā ar rezultātu 79:86 (18:32, 32:32, 17:14, 23:19) piekāpās Ukrainas klubam Slobožanskas "Prometey", neturpinot divu panākumu sēriju.

Mājinieku rindās Edgars Lasenbergs ar 23 punktiem bija rezultatīvākais, 14 punktus pievienoja Kārlis Apsītis, bet deviņus punktus guva Renārs Magone un Uģis Pinete. Kristaps Dārgais guva tikai četrus punktus, taču izcīnīja desmit bumbas zem groziem un izdarīja desmit rezultatīvas piespēles.

Uzvarētāju labā 15 punkts guva Vjašeslavs Petrovs.

Ogres komanda ar septiņām uzvarām un astoņām neveiksmēm turnīra tabulā atrodas devītajā vietā, kamēr "Prometey", kas 13 mačos zaudējusi tikai vienu reizi, atrodas līderpozīcijā.

Dienas otrā spēlē, kas sāksies pulksten 19, "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" savā laukumā uzņems "Liepājas" basketbolistus.

Latviju turnīrā pārstāv sešas komandas - "VEF Rīga", "Ventspils", "Ogre", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Liepāja". Igaunija ir pārstāvēta ar deviņām komandām - "Parnu Sadam", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", Tallinas "Kalev"/"Cramo", Tallinas "TalTech", Raplas "Avis Utilitas", Rakveres "Tarvas", Tallinas "Kalev"/"Audentes", "Viimsi" un jaunpienācēja "Keila". Tāpat turnīrā sacenšas arī Ukrainas komanda Slobožanskas "Prometey". Ukrainas vienība LIBL sacensībās piedalās pirmoreiz.

Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019. gada sezonā, kad piedalījās 15 komandas. "Final 4" turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils" basketbolisti.

Pērn par LIBL čempioniem tika kronēti "VEF Rīga" basketbolisti, kuri izšķirošajā mačā pārspēja "Viimsi", bet bronzas godalgas izcīnīja "Parnu Sadam".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!