Foto: AFP/Scanpix
Graujošu uzvaru ULEB Eirolīgas ceturtdaļfināla pirmajā spēlē otrdien izcīnīja un vairākus sacensību rekordus sasniedza "Olympiacos" basketbolisti, kuri ar 89:41 (24:4, 23:5, 14:13, 28:19) uzvarēja "Montepaschi Siena".

"Olympiacos" mačā guva pirmos 19 punktus, jau sākumā salaužot pretinieku pretestību. Puslaikā "Olympiacos" ļāva pretiniekiem gūt tikai deviņus punktus, bet pēc trīs ceturtdaļām "Montepaschi Siena" bija guvuši tikai 22 punktus, kas ir jauni Eirolīgas sacensību rekordi. "Olympiacos" basketbolisti izcīnīja 55 atlēkušās bumbas un uzvarēja ar 48 punktu starpību, kas ir jauni Eirolīgas "play off" spēļu rekordi.

Uzvarētājiem Lukass Mavrokefalidis guva 15 punktus, bet pēc traumas izārstēšanas laukumā atgriezušais Ioanis Burusis guva 14 punktus, izcīnīja 12 atlēkušās bumbas un bloķēja trīs pretinieku metienus. "Montepaschi Siena" labā 12 punktus guva lietuvietis Kšištofs Lavrinovičs.

Vēl otrdien "Caja Laboral" savā laukumā ar 76:70 pieveica Telavivas "Maccabi Electra", bet "Real Madrid" ar 71:65 pārspēja "Valencia". Sīvākā cīņa "play off" pirmajās spēlēs risinājās Barselonā, kur vietējie "Barcelona Regal" basketbolisti tikai ar 83:82 uzvarēja "Panathinaikos". Grieķijas klubam pēdējās sekundēs bija iespēja izraut uzvaru, taču Dimitra Diamantida metiens bija neprecīzs.

Sērijās līdz trīs uzvarām nākamās spēles notiks ceturtdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!