Foto: EPA/Scanpix/LETA

Grieķijas basketbols klubs Pirejas "Olympiakos" otrdien nodrošināja vietu nākamajā nedēļā Kauņā paredzētajā ULEB Eirolīgas finālčetrinieka turnīrā.

Ceturtdaļfināla fāzes izšķirošajā mačā "Olympiakos" mājās ar rezultātu 84:72 (20:15, 24:18, 21:19, 19:20) uzveica Stambulas "Fenerbahce" un sērijā līdz trīs uzvarām panāca 3-2.

Uzvarētājiem ar 22 punktiem izcēlās Kosts Sluks, 17 punktus guva Saša Vezenkovs, bet 14 punkti un 11 atlēkušās bumbas bija Kostam Papanikolau. Stambulas vienībā 26 punkti bija Marko Guduričam, bet 14 punktus guva Džonatans Motlijs.

Savu pretinieci pusfinālā "Olympiakos" uzzinās trešdien "Monaco" un Telavivas "Maccabi" duelī. Par vietu otrā pusfinālā cīnīsies Madrides "Real" ar Belgradas "Partizan" - šī pāra uzvarētāju gaida tikšanās ar "Barcelona" vienību, kas sērijā ar 3-0 uzveica Rolanda Šmita pārstāvēto Kauņas "Žalgiris".

Arī šajā sezonā Eirolīgā spēlē 18 komandas, kuras aizvadīja divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas finālčetrinieka turnīrs no 19. līdz 21.maijam norisināsies "Žalgiris" mājvietā Kauņā.

Iepriekšējā sezonā par čempioni tika kronēta Stambulas "Anadolu Efes", kas finālcīņā Belgradā ar 58:57 uzveica Madrides "Real", turnīrā uzvarot otro sezonu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!