Foto: DELFI

Izcilais centra spēlētājs Šakils O'Nīls no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vēlējās aiziet tā, kā to šogad dara viņa bijušais komandas biedrs Kobe Braients, Ziemeļamerikas medijiem atzinis bijušais basketbolists.

Jau vēstīts, ka Losandželosas "Lakers" zvaigzne Braients aizvada savu pēdējo sezonu profesionālajā sportā. Braienta pēdējā sezona NBA tiek dēvēta par viņa atvadu turneju, jo viņš katrā līgas pilsētā tiek sagaidīts ar lielām ovācijām.

"Esmu superskaudīgs. Es vēlējos Šaka tūri. Es to neesmu teicis, bet tagad tas beidz mani nost. Savas pēdējās divas sezonas plānoju pavadīt Bostonas "Celtics" komandā, bet jau pirmajā gadā guvu traumu, kas beidz manu karjeru, bet otrajā sezonā biju plānojis Šaka tūri," atzina O'Nīls.

"Es vēlējos doties uz katru pilsētu un nospēlēt tur pēdējo spēli. Es centos par to nedomāt, bet tagad tas mani beidz nost," turpināja bijusī NBA zvaigzne.

O'Nīls karjeras laikā izcīnīja četrus NBA čempiona titulus un tikpat reizes tika atzīts par NBA finālsērijas vērtīgāko spēlētāju. Viņš ir viens no četriem NBA spēlētājiem, kurš vismaz trīs reizes kļuvis par NBA finālsērijas vērtīgāko dalībnieku. Savā karjerā O'Nīls pārstāvēja Orlando "Magic", Losandželosas "Lakers", Maiami "Heat", Klīvlendas "Cavaliers", Fīniksas "Suns" un "Celtics".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!