Foto: AFP/Scanpix

Viens no visu laiku dominējošākajiem Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) centra spēlētājiem Šakils O'Nīls uzskata, ka šī sezona nav jānoslēdz, jo čempionu titulu izcīnījusī komanda netiks cienīta, viņš sacīja intervijā "USA Today".

"Man šķiet, ka šī sezona ir jānoslēdz jau tagad. Lai visi dodas mājās un nākamajā gadā veseli atgriežas. Vienkārši jānoslēdz šī sezona. Tā komanda, kura šosezon uzvarēs čempionātā, netiks cienīta," pauda O'Nīls. "Ja nu komanda, kas līdz šim netika uzskatīta par titula pretendenti, uzvarēs jaunajā izslēgšanas spēļu formātā? Neviens to komandu necienīs. Sezona ir jānoslēdz. Satraucieties par cilvēku drošību un atgriežaties nākamsezon."

O'Nīls slavēja NBA komisāru Adamu Silveru, kurš nebaidījās pirmais pieņemt lēmumu apturēt sezonu koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 dēļ. Tāpat viņš norādīja, ka spēlēšana pie tukšām tribīnēm spēli padarīs pliekanu. Viņam skatītāji deva adrenalīnu un motivāciju.

O'Nīls karjeras laikā izcīnīja četrus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempiona titulus. Viņš ir viens no četriem NBA spēlētājiem, kurš vismaz trīs reizes kļuvis par NBA finālsērijas vērtīgāko spēlētāju. O'Nīls 1996. gadā ASV izlases sastāvā tika kronēts par olimpisko čempionu, bet divus gadus pirms tam kļuva par pasaules čempionu.

NBA spožās karjeras laikā O'Nīls guva 28 596 punktus, kas ir astotais labākais rādītājs NBA vēsturē, izcīnījis 13 099 atlēkušās bumbas (14.vieta NBA vēsturē) un realizējis 58,2% no metieniem no spēles, kas ir otrs labākais rādītājs NBA vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!