Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pēc zaudējuma Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā Indiānas "Pacers" klubs pārtraucis līgumsaistības ar galveno treneri Neitu Makmilanu, vēsta komanda.

"Pacers" par savu lēmumu paziņoja trešdien, bet dienu iepriekš vienība ar 0-4 sērijā līdz četriem panākumiem piekāpās Miami "Heat".

"Vēlos pateikties Neitam par šiem gadiem, kas pavadīti ar komandu," teikts komandas prezidenta Kevina Pritčarda paziņojumā. "Šis nebija viegls lēmums, taču uzskatām, ka tas organizācijai palīdzēs doties pareizajā virzienā."

"Neits un es kopā esam gājuši cauri gan labiem, gan sliktiem laikiem. Bija gods 11 gadus sastrādāties ar viņu Indiānas un Portlendas komandās."

Makmilens vien 12. augustā uz vienu gadu pagarināja līgumu, kurā tobrīd bija atlikušas saistības ar "Pacers" uz vienu sezonu.

Galvenais treneris vienības stūri pārņēma pirms 2016./2017. gada sezonas. Četros aizvadītajos gados viņš pie "Pacers" stūres izcīnīja 183 uzvaras un cieta 136 zaudējumus. Savukārt 19 izslēgšanas spēlēs vienībai izdevās svinēt vien trīs panākumus.

183 panākumi, vadot "Pacers", ir trešais labākais rādītājs Indiānas kluba vēsturē.

Kopumā trenera karjeras laikā viņš svinējis uzvaru 661 duelī, bet vēl 588 reizes piedzīvota sakāve. Izslēgšanas spēlēs viņš piedalījies 53 reizes, panākumu izcīnot 17 gadījumos.

Savukārt visus 12 profesionālā spēlētāja karjeras gadus Makmilens pavadīja Sietlas "Supersonics" komandā, kļūstot par izteiktu vienības vērtību aizsardzībā

"Pacers" vēsta, ka nekavējoties tiks uzsākta jaunā trenera meklējumi.

Uzreiz pēc izkrišanas no izslēgšanas spēlēm, galveno treneri atlaida arī Filadelfijas "76ers". No darba tika atbrīvots Brets Brauns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!