Foto: F64

Spēcīgais Grieķijas basketbola klubs Atēnu "Panathinaikos" panācis vienošanos ar Latvijas izlases kapteini Jāni Blūmu, vēsta portāla "eurobasket.com" žurnālists Deivids Piks.

Jau vēstīts, ka trešdien grieķu mediji ziņoja, ka esot panākta vienošanās ar citu latvieti Kristapu Valteru, kurš pats sākotnēji apstiprināja šādu informāciju. Vēlāk "Panathinaikos" paziņoja, ka Valters šai komandai nepievienosies. Pats Valters Latvijas medijiem skaidroja, kas viss šobrīd ir nolikts uz pauzes.

Trešdienas naktī "eurobasket.com" žurnālists Piks vēstīja, ka "Panathinaikos" esot vienojies ar 32 gadus veco Blūmu. Pagaidām oficiālas informācijas par šo darījumu nav.

"Panathinaikos" meklē aizvietotāju Demarkusam Nelsonam, kura savainojums izrādījies nopietnāks nekā sākotnēji paredzēts. Pagaidām Atēnu komanda meklē viņam aizvietotāju līdz traumas sadziedēšanai, tomēr netiek izslēgta iespēja, ka latvietis Atēnu klubā paliks līdz sezonas beigām, ja tas būs nepieciešams.

Atēnu "Panathinaikos" šajā sezonā spēlēs ULEB Eirolīgā.

2014. gada sezonā Latvijas valstsvienības kapteinis pārstāvēja Kazahstānas klubu "Astana", kļūstot par Kazahstānas čempionu un nacionālā kausa ieguvēju. Blūms ar "Astana" piedalījās arī VTB līgā, kur 19 spēlēs vidēji guva 10,5 punktus, izcīnīja 1,8 atlēkušās bumbas un izdarīja 1,7 rezultatīvas piespēles.

Karjeras laikā Blūms spēlējis arī Latvijā, Lietuvā, Itālijā, Spānijā un Polijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!