Foto: F64
Latvijas Basketbola savienība (LBS) par vīriešu basketbola izlases galveno treneri virzīs Ainaru bagatski, vortālu "Delfi Sports" informēja LBS.

LBS valde par Bagatska kandidatūru balsot plānojusi 3.februārī.

Līdzšinējais LBS valdes noteiktais vīriešu basketbola valstsvienības galvenā trenera amata kandidāts Gundars Vētra diemžēl nesaskatīja iespēju apvienot turpmākās karjeras iespējas sieviešu basketbola klubā Jekaterinburgas UGMK ar Nacionālās vīriešu basketbola valstsvienības vadīšanu.

Ar līdz šim visu laiku rezultatīvāko Latvijas basketbola valstsvienības spēlētāju, šobrīd Krievijas superlīgas kluba "Jeņisej" galveno treneri paredzēta sadarbība divu līdz četru gadu garumā.

Ainars Bagatskis kā basketbolists pārstāvējis Latviju četros Eiropas čempionāta finālturnīros. Savas karjeras laikā kļuvis par seškārtēju Latvijas, divkārtēju Lietuvas čempionu, kā arī Baltijas Basketbola Līgas čempionu. Spēlētāja karjeras laikā spēlējis Latvijas, Norvēģijas, Polijas, Francijas, Krievijas un Lietuvas klubos.

Bagatskis 2005. gadā uzsāka trenera karjeru, kļūstot par spēlējošo treneri "Barons/LU" komandā. Vēlāk bijis arī Eirolīgas komandas Kauņas "Žalgiris" galvenais treneris, pēc kā atgriezies Latvijā un nākamās divas sezonas pavadījis kā BK "Valmiera" galvenais treneris. Kopš 2009.gada Bagatskis trenē Krievijas superlīgas klubu "Jeņisej", kura sastāvā spēlē arī Latvijas centrs Kaspars Kambala.

Paralēli basketbolista karjerai Bagatskis Lavijas Universitātē ieguvis
maģistra grādu izglītības vadībā.

"Kļūt par Nacionālās valstsvienības treneri ir izaicinājums un gods jebkuram trenerim, vienlaikus tā ir ļoti liela atbildība, jo komandai līdzi jūt visa valsts. Man vienmēr bijušas īpašas jūtas pret spēlēšanu Latvijas Nacionālajā basketbola valstsvienībā, tādēļ būšu lepns pārstāvēt Latviju basketbola laukumā arī turpmāk, šoreiz, kā treneris. Līdzvērtīgu attieksmi sagaidīšu arī no spēlētājiem," uzsver Bagatskis.

Kā vienu no iespējamiem asistentiem Bagatskis valstsvienībā plāno piesaistīt Lietuvas komandas Viļņas "Perlas" galveno treneri, bijušo valstsvienības kapteini Robertu Štelmaheru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!