Foto: AP/Scanpix/LETA

Sietlas "Storm" komanda trešdien tika kronēta par Sieviešu Nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) čempionēm, pie titula tiekot trešo reizi vēsturē.

"Storm" fināla trešajā spēlē viesos ar rezultātu 98:82 (20:16, 27:14, 22:23, 29:29) pārspēja Vašingtonas "Mystics" spēlētājas, sērijā līdz trim uzvarām triumfējot ar 3-0.

Uzvarētājām ar 30 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām izcēlās Brīena Stjuarta, bet 29 punkti un 14 bumbas zem groziem bija Natašas Hovardas rēķinā, kamēr desmit punkti un desmit rezultatīvas piespēles bija Sjū Bērdai.

Pretiniecēm 23 punktus iemeta Elena Delle Donna, bet 22 punkti bija Kristi Toliveras kontā.

Par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju tika atzīta Stjuarta, kura bija labākā arī regulārajā čempionātā. Šajās trīs spēlēs viņa vidēji mačā guva 25,6 punktus.

"Storm" par WNBA čempioni kronēta arī 2004. un 2010. gadā, bet "Mystics" finālā spēlēja pirmo reizi.

Jau nākamajā nedēļā Tenerifē sāksies Pasaules kausa izcīņa. Uz vietu ASV izlasē no "Storm" komandas kandidē Bērda, Džūela Loida un Stjuarta, bet no "Mystics" - Donna. Kā zināms, ASV izlase ir Latvijas pretiniece Pasaules kausa apakšgrupā.

Pusfināla sērijā "Storm" ar 3-2 uzvarēja Fīniksas "Mercury", bet "Mystics" ar tādu pašu rezultātu pārspēja Atlantas "Dream" basketbolistes.

Šīs sezonas regulārajā čempionātā "Storm" bija labākā Rietumu konferencē un visā līgā, izcīnot 26 uzvaras 34 spēlēs, kamēr Vašingtonas komanda ar 22 panākumiem bija otrajā pozīcijā Austrumu konferencē.

Iepriekšējā sezonā par WNBA čempionēm kļuva Minesotas "Lynx" basketbolistes, kuras finālsērijā ar 3-2 uzvarēja Losandželosas "Sparks" spēlētājas.

Savukārt 2014. gadā Fīniksas "Mercury" sastāvā par WNBA čempioni tika kronēta Latvijas basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota, kura nu jau noslēgusi savu spēlētājas karjeru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!