Foto: LETA
Latvijas vīriešu basketbola izlase piektdien "Arēnā Rīga" pārbaudes mačā ar 80:69 uzvarēja Igauniju. Pirmo reizi kopš 2017. gada valstsvienībā spēlēja superzvaigzne Kristaps Porziņģis.

Tieši Porziņģis ar 18 punktiem bija rezultatīvākais spēlētājs Latvijas izlases sastāvā - desmit no tiem tika gūti no soda metienu līnijas. Viņa kontā arī septiņas atlēkušās bumbas. Labu maču aizvadīja arī Rodions Kurucs, kuram 16 punkti un septiņas bumbas zem groziem, bet 13 punkti Rihardam Lomažam.

Savukārt Igaunijas valstsvienībā 14 punkti Sīmam Venem, bet desmit punktus sameta Kaspars Treiers.

Porziņģis bija ļoti aktīvs spēles sākumā, būdams izlases centrālais spēlētājs. Viņš guva spēles pirmos četrus punktus. Latvija maču iesāka gana pārliecinoši, taču igauņiem uz īsu brīdi pirmajā ceturtdaļā izdevās iegūt vadību (15:14). Uzreiz pēc tam mājiniekiem izdevās atbildēt ar 11:2 izrāvienu.

Vadību Latvijas valstsvienība tā arī neatdeva. Trešā ceturtdaļa tika noslēgta jau ar 21 punkta pārsvaru (70:49). Kaut arī igauņi lieliski iesāka noslēdzošo ceturksni un atjaunoja intrigu, tieši Rodiona Kuruca aktivitātes aizsardzībā un uzbrukumā neļāva viesiem salauzt spēli pavisam.

Šī Latvijas izlasei bija vienīgā pārbaudes spēle pirms augusta cīņām 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijā - 25. augustā tiks uzņemta Turcija, bet 28. augustā būs viesošanās pie Lielbritānijas.

Portāls "Delfi" piedāvā spēles teksta tiešraidi:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!