Foto: FIBA

Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) izpildkomiteja pieņēmusi lēmumu 2023. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra Eiropas zonas I un J grupu spēles no 10. un 13. novembra pārcelt attiecīgi uz 11. un 14. novembri, ietekmējot Latvijas valstsvienības dueļus pret Grieķiju izbraukumā un Lielbritāniju savā laukumā, vēsta Latvijas Basketbola savienība.

Saskaņā ar jauno kalendāru, Latvijas izlases spēle izbraukumā pret Grieķiju notiks piektdien, 11. novembrī (paredzams, ka Heraklionā), bet spēle savā laukumā pret Lielbritāniju notiks pirmdien, 14. novembrī, plkst.19:30 "Arēnā Rīga".

Pamatojot FIBA izpildkomitejas lēmumu, FIBA izpilddirektors Eiropā Kamils Novāks oficiālā vēstulē norāda, ka daudzas nacionālās federācijas veic pārrunas ar Eirolīgas klubiem un rosinājušas Eirolīgu pārcelt 10. un 11. novembrī paredzētās spēles par dienu agrāk, lai spēlētāji var pievienoties valstsvienībām.

Eirolīga uz šo lūgumu pagaidām nav reaģējusi, tomēr FIBA jau veikusi izmaiņas savā apstiprinātajā kalendārā, tās nesaskaņojot ar nacionālajām federācijām.

"Apstiprināta sacensību kalendāra pēkšņa mainīšana, neņemot vērā daudzu iesaistīto nacionālo federāciju iebildumus neatbilst labas pārvaldības principiem, uz ko kopā ar kolēģiem no citām iesaistītajām federācijām vērsām FIBA vadītāju uzmanību," teica LBS ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss. "Diemžēl lēmums atstāts spēkā: spēle Latvija – Lielbritānija notiks 14. novembrī plkst.19:30."

Cipruss FIBA vietā atvainojās par sagādātajām neērtībām visiem līdzjutējiem, kuri iegādājušies biļetes. "LBS un valstsvienības vārdā ceru visus tomēr redzēt "Arēna Rīga" tribīnēs, jo biļetes, protams, būs derīgas arī 14. novembrī," viņš turpināja.

LBS norāda, ja līdzjutēji šo izmaiņu dēļ tomēr nevarēs apmeklēt spēli 14. novembrī, biļetes var atdot un to nominālvērtību atgūt, līdz 31. oktobrim plkst.23:59 sūtot biļetes uz e-pastu "info@bezrindas.lv".

Biļešu nominālvērtība tiks pārskaitīta līdz 7.novembrim uz kontu no kura veikta samaksa vai maksāšanas veidu, kādā biļetes tika iegādāta (process ir neatgriezenisks – nosūtīto e-pastu atsaukt nevarēs).

2023. gada FIBA Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra I grupā pēc sešām spēļu kārtām Latvijas valstsvienība ar piecām uzvarām grupas tabulā ieņem pirmo vietu – priekšā Grieķijas (4-2), Beļģijas (3-3), Serbijas (3-3), Turcijas (2-4) un Lielbritānijas (1-5) komandām.

Novembra spēļu ciklā Latvijas komanda spēlēs izbraukumā Grieķijā, kā arī savā laukumā ar Lielbritāniju. Kvalifikācijas turnīra pēdējā spēļu ciklā 2023. gada februāra beigās gaida izbraukums uz Turciju un spēle savā laukumā ar Grieķiju.
Finālturnīram kvalificēsies pirmo trīs vietu ieguvēji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!