Protestējot pret fanu huligānismu, Belgradas "Partizan" nepiedalīsies Serbijas basketbola čempionāta izslēgšanas turnīrā, ceturtdien paziņoja klubs.

Šonedēļ noslēdzās Adrijas līgas čempionāts, kurā bez Serbijas klubiem piedalās arī komandas no Horvātijas, Slovēnijas, Melnkalnes, kā arī Bosnijas un Hercegovinas. Finālsērijā līdz trīs uzvarām ar 3-2 virsroku guva "Partizan" principiālā pretiniece "Crvena zvezda".

Kā ierasts abu Belgradas klubu savstarpējās spēlēs, arī šoreiz bija vardarbīgas sadursmes starp abu komandu līdzjutējiem. Šī iemesla dēļ "Partizan" nevēlas vairs šosezon aizvadīt mačus ar "Crvena zvezda", jo, visticamāk, abi Belgradas klubi cīnītos arī Serbijas čempionāta finālā, kas paredzēts svētdien.

"Neskatoties uz abu komandu aicinājumiem, visas piecas spēles aizēnoja incidenti, kas apdraudēja spēlētāju un treneru drošību. Šo incidentu dēļ daļēja vai pilnībā tika slēgtas halles, bija jāmaksā sodi - tas ir apkaunojums Serbijas un visa reģiona basketbolam," teikts "Partizan" paziņojumā.

Līdzjutēju vardarbību kritizēja arī "Partizan" prezidents Ostoja Mijailovičs un galvenais treneris Zeļko Obradovičs.

"Mums ir pamatotas aizdomas, ka vēl viens fināls abu komandu starpā kalpotu par skatuvi huligāniem, kuri iznīcina mūsu sportu un apkauno mūs visas pasaules priekšā," rakstīts paziņojumā.

"Crvenza zvezda", uzvarot Adrijas līgā, nodrošināja vietu nākamās sezonas Eirolīgas turnīrā, kur, iespējams, spēlēs arī "Partizan", kas varētu saņemt rīkotāju speciālo ielūgumu.

"Partizan" šajā sezonā pārstāvēja arī latviešu basketbolists Rodions Kurucs, kurš gan nav spēlējis kopš marta, un, kā ziņoja Serbijas mediji, finālsērijas laikā vienojies ar klubu, ka var doties prom.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!