Foto: AP/Scanpix

Latvietis Dāvis Bertāns ceturtdien iemeta trīs punktus, tomēr viņa pārstāvētā Sanantonio "Spurs" komanda duelī pret pēdējā laikā neveiksmīgi spēlējošo Oklahomasitijas "Thunder" vienību pārtrauca deviņu panākumu sēriju Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) ietvaros.

"Spurs" viesos piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 92:102 (28:29, 21:17, 22:26, 21:20). Līgas vicelīdere "Spurs" zaudēja pirmoreiz kopš 13.februāra, kad Latvijai vēsturiskā mačā tika atzīts Kristapa Porziņģa pārstāvētās Ņujorkas "Knicks" vienības pārākums, kamēr "Thunder" pārtrauca četru zaudējumu sēriju.

Šajā mačā savu 31. "triple-double" šosezon savāca "Thunder" komandas zvaigzne Rasels Vestbruks, panākot Viltu Čemberleinu, kurš arī reizi iespēja šādu rezultātu sezonas laikā. Vairāk varējis vienīgi Oskars Robertsons, kurš 1961./62.gada sezonā ar "triple-double" atzīmējās 41 spēlē.

"Spurs" komandai vēl nepilnas trīs minūtes pirms pamatlaika beigām bija 20 punktu deficīts (82:102), tomēr atlikušajā laikā, kad uzvarētājs jau bija skaidrs, to izdevās samazināt uz pusi.

Bertāns nospēlēja 14 minūtes, kuru laikā trāpīja vienu no trim tālmetieniem, bet abi viņa izpildītie divpunktu raidījumi lidoja grozam garām. Tāpat latvietis savāca četras atlēkušās bumbas un bloķēja vienu pretinieku metienu.

Bertāns otrajā spēlē pēc kārtas nospēlēja vismaz desmit minūtes un tas noticis pirmoreiz kopš "Knicks" spēles 13.februārī, kad viņš pārtrauca 11 šādu cīņu sēriju.

"Spurs" sastāvā rezultatīvākais ar 19 punktiem bija Kavai Lenards, tomēr izšķirošajos brīžos galvas sasituma dēļ viņš nespēlēja un līdz ar to viesiem nebija līdera, kas uzņemas iniciatīvu. Tāpat 18 punktus sameta un septiņas bumbas zem groziem savāca pieredzējušais Po Gasols, bet ar 17 punktiem izcēlās Lemarkuss Oldridžs.

Šajā spēlē "Spurs" komandai traumas dēļ nepalīdzēja Tonijs Pārkers un Kails Andersons, kamēr Emanuelam Džinobili bija iedota atpūta. Dienu iepriekš Džinobili sameta 19 punktus, aizvadot savu rezultatīvāko cīņu šosezon.

Tikmēr "Thunder" lielākā zvaigzne Vestbruks šajā mačā tika pie 23 punktiem, 13 atlēkušajām bumbām un 13 rezultatīvām piespēlēm. Viņš iespaidīgu sniegumu nodemonstrējis jau otrajā mačā pēc kārtas, jo otrdien iemeta 58 punktus un sasniedza savas karjeras rezultativitātes rekordu.

Tāpat šajā mačā mājiniekiem 20 punktus sameta Viktors Oladipo, bet ar 14 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām izcēlās turks Eness Kanters.

Savukārt lietuvietis Domants Sabonis "Thunder" labā guva sešus punktus un nopelnīja piecas piezīmes, bieži zaudējot individuālajos dueļos pret Bertānu.

Otrās ceturtdaļas sākuma daļā rezultāts vēl bija 29:29, tomēr nepilnas trīs minūtes vēlāk "Thunder" jau panāca desmit punktu pārsvaru, turpinājumā vairs vadību neizlaižot.

Bertāns pirmoreiz laukumā devās piecas ar pusi minūtes pirms trešās ceturtdaļas beigām pie rezultāta 65:75 un jau pirmajā uzbrukumā trāpīja tālmetienu. Kaut latvietis lielākajā daļā savu epizožu darbojās pārliecinoši, atlikušajā ceturtdaļas laikā "Spurs" guva vēl tikai trīs punktus, tomēr arī pretinieki neiespēja daudz vairāk un atradās priekšā ar 11 punktiem.

Ceturtajā ceturtdaļā Bertāns laukumā atgriezās jau otrajā minūtē, bet "Thunder" panāca 88:74, iegūstot savu līdz tam brīdim lielāko vadību, kas vēlāk tika palielināta arī vēl vairāk. Izšķirošajos brīžos "Spurs" komandai nevarēja palīdzēt Lenards, bet starp pārējiem spēlētājiem neatradās līderis, garām grozam lidojot vienam metienam pēc otra, un nācās samierināties ar neveiksmi.

Nākamās trīs spēles "Spurs" aizvadīs savā laukumā, pirmajā no tām sestdien līgas kopvērtējuma līderu mačā samērojot spēkus ar Goldensteitas "Warriors".

Grega Popoviča vadītā "Spurs" komanda ar 50 panākumiem 64 mačos joprojām atrodas stabilā Rietumu konferences otrajā pozīcijā, bet līdere konferencē un visā līgā ar 52 uzvarām ir pērnās sezonas fināliste "Warriors".

Savukārt "Thunder" ar 36 uzvarām 65 spēlēs ir konferences sestajā pozīcijā.

Austrumu konferences līdere ar 42 uzvarām 63 spēlēs ir pērnās sezonas čempione Klīvlendas "Cavaliers", kas ceturtdien piekāpās Detroitas "Pistons", bet "Knicks" ar 26 panākumiem atrodas 12.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!