Foto: FIBA
Latvijas vīriešu basketbola izlase ceturtdien Rīgā 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra mačā ar 66:59 pārspēja Serbiju. Tā Latvijai pār serbiem bija pirmā uzvara pēc neatkarības atgūšanas.

Latvijas izlasē rezultatīvākais spēlētājs ar 13 punktiem bija Artūrs Kurucs, bet pa 10 punktiem guva Klāvs Čavars un Andrejs Gražulis. Deviņi punkti Anžejam Pasečņikam, bet pa septiņiem punktiem iekrāja Toms Leimanis un Rihards Lomažs. Serbijas izlasē 16 punktus guva Aleksa Avramovičs, kurš rezultatīvs bija tikai pirmajā puslaikā. 12 punkti Vanjas Marinkoviča kontā.

Spēle iesākās diezgan mazrezultatīvā cīņā, bet Latvijas izlase ātri ieguva piecu punktu pārsvaru. Turpinājumā spēles gaita izlīdzinājās, bet pirmā puslaika izskaņā Serbija veica sešu punktu izrāvienu. Latvijas izlase pēc 20 nospēlētām minūtēm bija iedzinējos ar 25:31.

Otrajā puslaikā Serbijas pārsvars bija jau deviņi punkti (34:25), bet tad Kurucs sāka Latvijas izlases izrāvienu. Kurucs īsā laikā trīsreiz bija precīzs no tālās distances, bet viņam piebalsoja Gražulis. Līdz ceturtdaļas beigām Latvijas pārsvars bija jau 46:38. Ceturtajā ceturtdaļā Latvija attālinājās līdz 17 punktiem. Lai arī serbi pamatlaika izskaņā deficītu samazināja, uzvaru Latvijas izlasei izdevās nosargāt.

Šī uzvara Latvijas izlasei garantēja pirmo vietu A apakšgrupā, kas ar labāku bilanci ļaus turpināt kvalifikācijas turnīra otro kārtu. Kvalifikācijas turnīrs turpināsies ar dueļiem pret B apakšgrupas vienībām Grieķiju, Turciju un Lielbritāniju.

Piecās spēlēs Latvijas izlase izcīnījusi četras uzvaras, bet 3. jūlijā izbraukumā vēl jāspēkojas ar Slovākijas basketbolistiem.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētāku notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!