Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Trešdien, 26.janvārī, uz pirmo sanāksmi pulcēsies ar Ministru kabineta rīkojumu apstiprinātā darba grupa, kas koordinēs 2011. gada pasaules U-19 basketbola čempionāta sagatavošanas darbus.

Darba grupu vada izglītības un zinātnes ministrs Rolands Broks, tajā iekļauti pārstāvji no Izglītības un zinātnes ministrijas, Ārlietu ministrijas, Iekšlietu ministrijas, Valmieras pilsētas pašvaldības, Liepājas pilsētas domes, Rīgas domes un Latvijas Basketbola savienības.

Sanāksmes darba kārtībā paredzēts Latvijas Basketbola savienības ģenerālsekretāra Edgara Šnepa ziņojums par jau paveikto, Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta departamenta ziņojums par valsts budžeta līdzekļu finansējumu, kā arī Liepājas, Valmieras un Rīgas pašvaldību informācija par čempionāta sagatavošanai plānotajiem pasākumiem.

Pasaules U-19 čempionāts risināsies no 30.jūnija līdz 10.jūlijam Liepājā, Valmierā un Rīgā.

Pasaules U-19 čempionāts būs svarīgākais pasaules mēroga basketbola turnīrs 2011.gadā. Tajā piedalīsies 16 valstu komandas: Lietuva, Krievija, Latvija, Serbija, Horvātija, Polija, ASV, Brazīlija, Kanāda, Argentīna, Ķīna, Dienvidkoreja, Taivāna, Austrālija, Tunisija un Ēģipte. Latviju pārstāvēs basketbolisti, kuri pērn izcīnīja bronzas medaļas Eiropas U18 čempionātā.

17.februārī Rīgā notiks pasaules U-19 čempionāta grupu izloze. Uz to atbrauks FIBA delegācija, kas klātienē iepazīsies ar sacensību norises vietām un vadīs semināru čempionāta rīkošanā iesaistītajiem darbiniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!