Foto: F64

Latvijas basketbolista Anžeja Pasečņika pārstāvētais Spānijas basketbola klubs Grankanārijas "Herbalife" piektdien dramatiskā cīņā izstājās no ULEB Eiropas kausa izcīņas, ciešot neveiksmi ceturtdaļfināla sērijā.

"Herbalife" piektdien savās mājās ar rezultātu 79:85 (19:33, 22:17, 18:20, 20:15) zaudēja Jeruzalemes "Hapoel Bank Yahav" komandai, bet sērijā cieta neveiksmi ar 0-2.

Pasečņiks par spīti pleca infekcijai, devās laukumā, nospēlējot 12 minūtes un 59 sekundes, kuru laikā guva divus punktus. Viņš trāpīja vienu no diviem divpunktu metieniem, izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, bloķēja divus metienus, pieļāva vienu kļūdu un nopelnīja trīs piezīmes, kas viņam deva divus efektivitātes koeficienta punktus.

"Herbalife" komanda aizvadīja ļoti neveiksmīgu spēles sākumu, pēc pirmās ceturtdaļas zaudējot ar 19:33. Turpinājumā starpību nedaudz izdevās sadeldēt, taču pirms pēdējās ceturtdaļas mājiniekiem joprojām bija ievērojams deficīts – 59:70.

Tomēr spēles beigu daļu Grankanārijas klubs aizvadīja daudz labāk, jo nepilnas septiņas minūtes pirms ceturtās ceturtdaļas beigām zaudējot vairs ar 70:72. Tomēr pilnībā lauzt cīņas gaitu "Herbalife" nespēja, lai arī 23 sekundes pirms beigām zaudēja vien ar 79:80, tomēr pretinieki ar soda metieniem pārsvaru palielināja un svinēja panākumu, tiekot pusfinālā.

Ceturtdaļfināla pirmajā spēlē "Herbalife" viesos zaudēja ar 67:87, bet Pasečņiks, lai arī bija pieteikumā, otrdien laukumā nedevās.

Pērn "Herbalife" šajā turnīrā apstājās pusfinālā, bet vēl gadu iepriekš zaudēja finālā.

"Hapoel Bank Yahav" pusfinālā tiksies ar Krievijas komandas Maskavas apgabala "Himki" un Spānijas kluba "Valencia" dueļa uzvarētājiem. Šajā sērijā pagaidām ir neizšķirts 1-1, tāpēc trešdien tiks aizvadīts izšķirošais trešais mačs.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka citā ceturtdaļdfināla pārī piektdien Latvijas basketbolista Kaspara Bērziņa pārstāvētā Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" no tālākās cīņas izslēdza Sanktpēterburgas "Zeņit" komandu, kurā spēlē Jānis Timma.

Ceturtdaļfināla otrajā spēlē "Lokomotiv-Kubaņ" viesos uzvarēja ar 88:77 (25:10, 19:19, 23:27, 21:21), bet sērijā līdz divām uzvarām svinēja panākumu ar 2-0.

Bērziņš, kurš šonedēļ ceturtdaļfināla pirmajā mačā piedzīvoja savu debiju Krasnodaras klubā, šoreiz spēlei nebija pieteikts, savukārt Timma, kas neliela savainojuma dēļ nepiedalījās pirmajā mačā, šoreiz gāja laukumā un guva deviņus punktus.

Timma spēlēja 29 minūtes un 49 sekundes, kuru laikā trāpīja vienu no pieciem divpunktu metieniem un divus no četriem tālmetieniem, kā arī realizēja vienīgo "sodiņu". Tāpat viņš izcīnīja piecas atlēkušās bumbas un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, pieļāva trīs kļūdas, bloķēja vienu metienu, nopelnīja piecas piezīmes un izprovocēja četrus pretinieku pārkāpumus, spēli noslēdzot ar sešiem efektivitātes koeficienta punktiem.

"Lokomotiv-Kubaņ" jau pirmajā ceturtdaļā ieguva 15 punktu pārsvaru, kuru pēc tam droši nosargāja, pretiniekus tikai reizi pielaižot tuvāk par desmit punktiem (69:60).

Uzvarētājiem Kevins Džonss guva 17, bet Andrejs Zubkovs 14 punktus, kamēr "Zeņit" rindās ar 21 punktu izcēlās Stefans Markovičs, bet Sergejs Karasjovs iemeta par punktu mazāk.

Abu komandu pirmajā spēlē otrdien Krasnodarā "Lokomotiv-Kubaņ" uzvarēja ar 75:52.

Bērziņš Krasnodaras klubam pievienojās jau janvāra izskaņā, taču tā rindās veselības likstu dēļ līdz otrdienai nebija spēlējis.

"Lokomotiv-Kubaņ" pusfinālā būs jātiekas ar Vācijas vienību Minhenes "Bayern" vai Malagas "Unicaja" no Spānijas, kuri duelī ir neizšķirts 1-1, tāpēc trešdien Valensijā notiks izšķirošais mačs.

ULEB Eirokausā pirmajā posmā 20 klubi bija sadalīti četrās apakšgrupās, pa pieciem katrā. Vienības savā starpā izspēlēja divu apļu turnīru, bet katras grupas četras labākās komandas kvalificējās "Top 16" kārtai, kurā tās tika sadalītas vēl četrās grupās. Pēc divu apļu cīņā katras grupas divas labākās komandas iekļuva ceturtdaļfinālā, kur tāpat kā pusfinālā un finālā uzvarētāji noskaidrosies sērijā līdz diviem panākumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!