Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolista Anžeja Pasečņika pārstāvētā Grankanārijas "Herbalife" sestdien cieta neveiksmi Spānijas augstākās basketbola līgas (ACB) čempionāta spēlē.

"Herbalife" savā laukumā ar 77:91 (14:22, 29:27, 17:16, 17:26) kapitulēja Tenerifes "Iberostar".

Pasečņiks spēlēja 17 minūtes un 26 sekundes, kuru laikā Latvijas basketbolists realizēja abus divpunktu metienus un vienu no diviem soda metieniem, tiekot pie pieciem punktiem. Vēl viņš sakrāja vienu atlēkušo bumbu, kā arī saņēma četras piezīmes, bet vienu sodu izprovocēja. Spēles izskaņā Pasečņikam viens efektivitātes koeficienta punkts.

Rezultatīvākais mājinieku rindās bija Derils Stroberijs, kuram 16 punkti, bet uzvarētājiem 20 punktus guva Tims Abromaitis.

Tikmēr ārpus pieteikuma sestdien bija Mārtiņš Laksa, kura pārstāvētā Kompostelas "Monbus Obradoiro" vienība pretinieku laukumā ar 79:83 (22:21, 21:15, 19:26, 17:21) zaudēja Badalonas "Divina Seguros Joventut".

Savukārt Rolanda Šmita pārstāvētā Barselonas "Lassa" nākamo Spānijas čempionāta maču aizvadīs svētdien.

Ar sešām uzvarām septiņās spēlēs "Lassa" un Madrides "Real" atrodas Spānijas čempionāta kopvērtējuma vadībā. Tikmēr "Monbus Obradoiro" ir trīs panākumi astoņās cīņās un 13. vieta, bet "Herbalife" ir divas uzvaras, kas pagaidām liek atrasties 17. pozīcijā starp 18 vienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!