Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latviešu centra spēlētāja Anžeja Pasečņika pārstāvētā Spānijas basketbola komanda Grankanārijas "Herbalife" piektdien izcīnīja negaidītu uzvaru ULEB Eirolīgas 15. kārtas spēlē.

Grankanārijas basketbolisti savā laukumā ar rezultātu 73:66 (20:17, 16:9, 21:24, 16:16) pārspēja Lietuvas flagmani Kauņas "Žalgiris", pirmo apli noslēdzot ar panākumu.

Pasečņiks šajā mačā laukumā pavadīja desmit minūtes un 45 sekundes, kuru laikā realizēja vienu no četriem divpunktu metieniem, bet nerealizēja savu vienīgo tālmetienu. Vēl viņš izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, pieļāva vienu kļūdu, trīs reizes pārkāpa noteikumus un izprovocēja divas piezīmes, efektivitātes koeficientā iekrādams negatīvu rādītāju -1, kas bija sliktākais rezultāts komandā.

Mājiniekiem rezultatīvākais ar 15 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām bija Ksavjers Ravaseda, bet 12 punkti bija čehu centram Ondržejam Balvīnam.

Tikmēr Kauņas komandā 13 punktus guva Artūrs Milaknis.

Uzvaru gājienu turpināja līdervienība Stambulas "Fenerbahce Beko", kas savā laukumā ar rezultātu 65:63 (22:12, 10:20, 16:12, 17:19) pārspēja Madrides "Real" komandu.

Uzvarētājiem ar 17 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām izcēlās itālis Luidži Datome, kamēr "Real" rindās 12 punktus guva Rūdijs Fernandess.

Citā mačā trenera maiņu piedzīvojusī Atēnu "Panathinaikos Opap" mājās ar 96:84 (19:26, 36:18, 17:18, 24:22) apspēlēja Maskavas CSKA no Krievijas.

Atēnu komandā rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Jannis Papapetru, kamēr CSKA vienībā 24 punkti un desmit atlēkušās bumbas bija amerikānim Vilam Klaibērnam.

Vēl piektdien Vācijas čempione Minhenes "Bayern" savā laukumā ar 93:88 (14:21, 24:28, 27:21, 28:18) guva virsroku pār Melnkalens vadošo vienību Podgoricas "Budučnost VOLI".

"Bayern" rindās ar 21 punktu rezultatīvākais bija amerikānis Deriks Viljams, kurš ir bijušais Kristapa Porziņģa komandas biedrs Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienībā Ņujorkas "Knicks". Viesiem 27 punktus iemeta ASV basketbolists Noriss Kouls.

Kopvērtējumā līderpozīcijā ar 14 uzvarām 15 spēlēs ir Stambulas "Fenerbahce Beko", kurai ar 12 panākumiem seko Madrides "Real", bet tālāk ar 11 uzvarām ir Maskavas CSKA, no kuras par divu panākumu tiesu atpaliek Stambulas "Anadolu Efes" un Pirejas "Olympiakos".

Astoņas uzvaras ir Minhenes "Bayern" un Barselonas "Lassa" komandām, aiz kurām ar septiņiem panākumiem ir Kauņas "Žalgiris", Milānas "AX Armani Exchange Olimpia", Vitorijas "Kirolbet Baskonia" un Atēnu "Panathinaikos Opap".

Tikmēr Grankanārijas "Herbalife" ar sešām uzvarām ir 12. pozīcijā, pa pieciem panākumiem ir Telavivas "Maccabi FOX" un Maskavas apgabala "Himki" basketbolistiem, pie trim uzvarām tikusi Podgoricas "Budučnost VOLI", bet Stambulas "Dariššafaka Tekfen" tikusi pie diviem panākumiem, ieņemot pēdējo vietu 16 vienību konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!