Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandā Vašingtonas "Wizards", kuru pārstāv Latvijas izlases basketbolisti Anžejs Pasečņiks un Dāvis Bertāns, diviem spēlētājiem konstatēta inficēšanās ar koronavīrusu Covid-19, ziņo "The Washington Post" žurnālists Ava Voless.

Jau ziņots, ka Vašingtonas klubam sezonas noslēguma turnīrā Orlando nepalīdzēs Dāvis Bertāns, kā arī tās līderi Bredlijs Bīls un Džons Vols. Bīlam un Volam spēlēt liedz savainojumi, bet Bertāns lēmis par maču izlaišanu, lai izvairītos no traumām, domājot par šovasar noslēdzamo līgumu uz nākamajiem karjeras gadiem.

Sagaidāms gan, ka spēlēs piedalīsies otrs "Wizards" pārstāvis no Latvijas – centra pozīcijas spēlētājs Anžejs Pasečņiks.

"Wizards" komandas galvenais treneris Skots Brukss ceturtdien Orlando aizvadīja pirmo tiešsaistes interviju ar žurnālistiem, kurā speciālists atklāja, ka sezonas noslēguma turnīra vietā nav ieradušies vēl daži vienības basketbolisti. Tomēr treneris bilda, ka nedrīkst atklāt šo spēlētāju vārdus, jo to liedz prasības par medicīnisku informāciju.

Tapis gan zināms, ka Orlando nav ieradies Garisons Metjūzs, Tomass Braients un Gerijs Peitons, ziņo Voless. Metjūza lēmumu ietekmējuši personīgi apsvērumi, bet Braients un Peitons inficējušies ar Covid-19.

Šobrīd nav zināms, kad spēlētājiem konstatētas pozitīvas analīzes. Citi basketbolisti, kuri par rezultātiem uzzinājuši nesen, šī iemesla dēļ sezonas noslēguma turnīrā nepiedalīsies.

Braientam šī bijusi trešā sezona NBA, bet otro gadu pēc kārtas viņam bijusi atvēlēta "Wizards" komandas pamatpiecnieka centra loma. Tiesa, savainojumu dēļ 22 gadus vecais basketbolists laukumā varēja doties vien 38 spēlēs, tajās vidēji atzīmējoties ar 12,1 punktiem un 6,8 atlēkušajām bumbām. Viņa prombūtne varētu dot papildu iespējas Pasečņikam.

Savukārt Metjūzs šosezon spēlējis gan NBA, gan tās attīstības līgā, līgas debitantam "Wizards" kreklu mugurā velkot 18 spēlēs, kurās caurmērā sakrāti 5,4 punkti. Peitonam, kurš ir leģendārā saspēles vadītāja Gerija Peitona dēls, šī bijusi ceturtā sezona NBA. "Wizards" komandai viņš pievienojās sezonas laikā, vidēji 29 spēlēs atzīmējoties ar 3,9 punktiem.

"Wizards" vienība Austrumu konferencē ieņem devīto vietu, bet pirmais astoņnieks ir sešu uzvaru attālumā. ASV galvaspilsētas komandai ir niecīgas cerības spēlēt izslēgšanas turnīrā.

NBA sezona atsāksies 31. jūlijā ar 22 komandu līdzdalību, tām tiekoties "Disney's ESPN Wide World of Sports Complex" telpās Orlando.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!